Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z tarczami z galaxy wearable

(Temat utworzony: 17-01-2022 01:10 PM)
5968 Wyświetlenia
Chudini39
Journeyman
Opcje

Posiadam galaxy watch 4 classic, sparowany z m52 5g i na tym telefonie nie mogę ściągać tarcz z galaxy wearable, po sparowaniu zegarka z a51 wszystko działa bez problemu, resetowałem zegarek odinstalowywałem aplikacje i nic, czy ktoś ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić

0 Like
KMBak
Explorer
Opcje
Na zdjęciu ta sama tarcza i te same ustawienia. W4C wyświetla HR, W6C już niestety nie...20230809_002745_19326_1691533666.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@KMBak Kolejne wersje systemu przynoszą zmiany w oprogramowaniu i tarcze dedykowane pod poprzednie modele zegarków niekoniecznie muszą zachować kompatybilność. Możesz przesłać raport o błędach przez raport, aczkolwiek to na producentach tarcz spoczywa obowiązek, aby zachować kompatybilność z nowymi wersjami.

KMBak
Explorer
Opcje
Jasne, ale tarcza, o której piszę nie jest dedykowana. Ewidentnie Samsung coś namieszał w API SHealth (raczej niezamierzenie, bo np licznik korków działa ok).
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@KMBak Dedykowana jako wytworzona z myślą o zegarku Watch4. Jeżeli producent, będący firmą trzecią, utworzył tarczę z myślą o zegarkach Watch4 i starszej wersji systemu to stąd mogą być problemy, na które obecnie natrafiłeś.

Na razie pozostaje dać znać, wysyłając raport o błędach:

Galaxy Wearable > 3 kreski u góry po lewej stronie > Trybik > Kontakt z nami > Raporty o błędach.

0 Like
Hoody77
Student
Opcje
Kupiłem nowy telefon Samsung Galaxy S23 Ultra. Posiadam też smartwatche 
Galaxy Watch (F0A1)
Galaxy Watch3 (8EEA)
Wcześniej miałem tą tarczę zegarka na obu. Nadal ją widzę imale nie mogę zainstalować. Pomocy?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hoody77, Czy występuje, jakiś błąd występuje przy próbie instalacji tarczy ?

0 Like
Hoody77
Student
Opcje
Widzę ją w Galaxy Store- Potwierdzenia.
Gdy na nią klikam to nie reaguje w ogóle ale jest też widoczna cena niewielka bo niecałe 4pln, tylko ile razy płacić za jedną rzecz.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Hoody77 Może spróbuj skontaktować się z deweloperem tarczy? Możliwe, że jej wersja z Galaxy Watch nie działa na Galaxy Watch3.

Hoody77
Student
Opcje
Aaaha ok o tym nie pomyślałem. Dzięki Patryk za info.
0 Like
boa65
Explorer
Opcje

Po przytrzymaniu ekranu brak możliwości zmiany tarczy zegarka. Dlaczego tarczę zegarka mogę tylko zmienić smartfonem po wejściu do aplikacji Wearable. Była też możliwość jej zmiany po przytrzymaniu palcem na ekranie smarwatcha Galaxy Watch 6 Classic 47mm Lte

0 Like