25-12-2019 11:54 AM
Witam wszystkich forumowiczów,
Mikołaj przyniósł żonie pod choinkę Active Watch 2 LTE 40mm a ja mam teraz spory problem z konfiguracją powiadomień na zegarku.
Dzwonienie i sms bez problemu - zegarek i dzwoni i wibruje.
WhatsApp - przychodzą wiadomości, pojawia się znacznik (kropka) ale nie ma ani dźwięku ani wibracji. Siedzę nad tym od wczoraj i nie mogę tego ogarnąć. Zegarek sparowany jest z telefon HTC U9.
Mój Gear Frontier S3 z telefonem HTC U11 chodzi bez problemu. Z Active 2 nie mogę dać sobie rady, będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
Pozdrawiam ze świątecznymi życzeniami
Sławek
25-12-2019 02:36 PM
@Trout, zdarza się, że nie wszystkie funkcje działają prawidłowo z telefonami innych producentów. Z tego co widzę to problem dotyczy wyłącznie aplikacji WhatsApp więc możliwe, że to jakiś problem z aplikacją. Spróbuj na początek wyłączyć oraz włączyć ponownie oba urządzenia. Warto wykonać również ponowną instalację aplikacji WhatsApp. Zerknij również do ustawień powiadomień.
25-12-2019 03:13 PM
25-12-2019 10:03 PM
@Trout, nie ma sprawy. Niestety nie mam więcej pomysłów. Może inni forumowicze będą w stanie udzielić kolejnych wskazówek.
26-12-2019 09:26 AM
@Trout, Czy na telefonie powiadomienia przychodzą poprawnie z wibracją i dźwiękiem ? Możesz na próbę sparować Active 2 z innym telefonem ? Dzięki temu dowiemy się, czy wina leży po stronie zegarka, czy telefonu.
26-12-2019 09:54 AM
Tak, na telefonie wszystko odbywało się poprawnie.
ALE... chyba mi się udało
wymaga to jeszcze kilkudniowych testów, bo raz działa raz nie, i mogę znaleźć prawidłowości. Niestety w szale deinstalacji i instalacji komunikatorów na telefonie, nie jestem pewien co pomogło
Na 90% obstawiam zaznaczenie opcji w powiadomieniach Galaxy Wear "pokazuj powiadomienia gdy telefon jest używany"