Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z powiadomieniami dźwiękowymi i wibracjami z WhatsApp

(Temat utworzony: 25-12-2019 11:54 AM)
2273 Wyświetlenia
Trout
First Poster
Opcje

Witam wszystkich forumowiczów,

Mikołaj przyniósł żonie pod choinkę Active Watch 2 LTE 40mm :winking-face: a ja mam teraz spory problem z konfiguracją powiadomień na zegarku.

Dzwonienie i sms bez problemu - zegarek i dzwoni i wibruje.

WhatsApp - przychodzą wiadomości, pojawia się znacznik (kropka) ale nie ma ani dźwięku ani wibracji. Siedzę nad tym od wczoraj i nie mogę tego ogarnąć. Zegarek sparowany jest z telefon HTC U9. 

Mój Gear Frontier S3 z telefonem HTC U11 chodzi bez problemu. Z Active 2 nie mogę dać sobie rady, będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.

Pozdrawiam ze świątecznymi życzeniami

Sławek

0 Like
5 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Trout, zdarza się, że nie wszystkie funkcje działają prawidłowo z telefonami innych producentów. Z tego co widzę to problem dotyczy wyłącznie aplikacji WhatsApp więc możliwe, że to jakiś problem z aplikacją. Spróbuj na początek wyłączyć oraz włączyć ponownie oba urządzenia. Warto wykonać również ponowną instalację aplikacji WhatsApp. Zerknij również do ustawień powiadomień.

0 Like
Trout
First Poster
Opcje
Wszystko to już przerobiłem, wątki na tym forum przeczytałem. Poprawy niestety niet. Nie pokazuje połączeń z WhatsApp'a oraz, tak jak pisałem wcześniej nie sygnalizuje dźwiękowo i wibracyjnie powiadomień. Dziwi mnie tylko, że S3 działa z drugim HTC przy tych samych ustawieniach.

Ale bardzo dziękuję za chęć pomocy
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Trout, nie ma sprawy. Niestety nie mam więcej pomysłów. Może inni forumowicze będą w stanie udzielić kolejnych wskazówek.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Trout, Czy na telefonie powiadomienia przychodzą poprawnie z wibracją i dźwiękiem ? Możesz na próbę sparować Active 2 z innym telefonem ? Dzięki temu dowiemy się, czy wina leży po stronie zegarka, czy telefonu.

0 Like
Trout
First Poster
Opcje

Tak, na telefonie wszystko odbywało się poprawnie. 

ALE... chyba mi się udało :smiling-face: :smiling-face: :smiling-face: wymaga to jeszcze kilkudniowych testów, bo raz działa raz nie, i mogę znaleźć prawidłowości. Niestety w szale deinstalacji i instalacji komunikatorów na telefonie, nie jestem pewien co pomogło :smiling-face: :smiling-face:

Na 90% obstawiam zaznaczenie opcji w powiadomieniach Galaxy Wear "pokazuj powiadomienia gdy telefon jest używany"

0 Like