15-01-2022 11:36 PM
Witajcie,
Kupiłem zegarek watch active 2 i nie mogę to podłączyć do tabletu tabletu active 2.
Mianowicie aplikacja wearable nie widzi zegarka.
Testowałem na innym telefonie i bez problemu się pasowała.
Zaktualizowałem Soft w zegarku, hard reset telefonu i nic.
W ustawieniach bluetooth tablet widzi zegarek, choć po kliknięciu na niego nic sie nie dzieje.
Macie jakiś pomyśł?
Z ciekawostek w sklepie Samsunga w ogóle nie mam aplikacji samsung health, a w androida mam komunikat, że ta aplikacja jest niedostępna dla mojego tableta (mam na nim androida 9).
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
15-01-2022 11:43 PM
@Szubi1, Aplikacja Galaxy Wearable na tabletach działa tylko ze słuchawkami Galaxy Buds. Zegarka nie można sparować z tabletem na ten moment.
15-01-2022 11:43 PM
@Szubi1, Aplikacja Galaxy Wearable na tabletach działa tylko ze słuchawkami Galaxy Buds. Zegarka nie można sparować z tabletem na ten moment.
15-01-2022 11:47 PM
@Szubi1 Witam
Może być co najmniej dwa powody dla których nie można połączyć zegarka z tabletem.
Po pierwsze może być już zbyt stary Android i aplikacja Galaxy Wearable nie jest dostępna na daną wersję systemu. Po drugie z jakiegoś powodu nie można skonfigurować zegarków z tebletami.
15-01-2022 11:48 PM
Toż to jakaś porażka. Ten tablet to jednocześnie mój telefon....
A czy coś wiadomo, jak ten problem obejść lub kiedy da się pasować z tabletami?
15-01-2022 11:52 PM
@Szubi1 Nie wiadomo, widocznie założenie jest takie że nie ma potrzeby takiej opcji ponieważ mało kto będzie parował zegarek z tabletem gdzie większość będzie to robiła z telefonami.
17-01-2022 05:32 AM
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Androida mam 9 i wszystko zaktualizowane.
Więc problemem jest brak możliwości parowania z tabletem o czym nigdzie nie da się wyczytać przed zakupem zegarka.
W związku z tym jedynym rozwiazaniem jest zwrot zegarka i zakończenie tej smutnej przygody...