Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z podłaczeniem zegarka watch active 2

(Temat utworzony: 15-01-2022 11:36 PM)
295 Wyświetlenia
Szubi1
First Poster
Opcje

Witajcie,

Kupiłem zegarek watch active 2 i nie mogę to podłączyć do tabletu tabletu active 2.

Mianowicie aplikacja wearable nie widzi zegarka.

Testowałem na innym telefonie i bez problemu się pasowała.

Zaktualizowałem Soft w zegarku, hard reset telefonu i nic.

W ustawieniach bluetooth tablet widzi zegarek, choć po kliknięciu na niego nic sie nie dzieje.

Macie jakiś pomyśł?

Z ciekawostek w sklepie Samsunga w ogóle nie mam aplikacji samsung health, a w androida mam komunikat, że ta aplikacja jest niedostępna dla mojego tableta (mam na nim androida 9).

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szubi1, Aplikacja Galaxy Wearable na tabletach działa tylko ze słuchawkami Galaxy Buds. Zegarka nie można sparować z tabletem na ten moment.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szubi1, Aplikacja Galaxy Wearable na tabletach działa tylko ze słuchawkami Galaxy Buds. Zegarka nie można sparować z tabletem na ten moment.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szubi1  Witam

Może być co najmniej dwa powody dla których nie można połączyć zegarka z tabletem.

Po pierwsze może być już zbyt stary Android i aplikacja Galaxy Wearable nie jest dostępna na daną wersję systemu. Po drugie z jakiegoś powodu nie można skonfigurować zegarków z tebletami.

Szubi1
First Poster
Opcje

Toż to jakaś porażka. Ten tablet to jednocześnie mój telefon....

A czy coś wiadomo, jak ten problem obejść lub kiedy da się pasować z tabletami?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szubi1  Nie wiadomo, widocznie założenie jest takie że nie ma potrzeby takiej opcji ponieważ mało kto będzie parował zegarek z tabletem gdzie większość będzie  to robiła z telefonami.

Szubi1
First Poster
Opcje

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Androida mam 9 i wszystko zaktualizowane.

Więc problemem jest brak możliwości parowania z tabletem o czym nigdzie nie da się wyczytać przed zakupem zegarka.

W związku z tym jedynym rozwiazaniem jest zwrot zegarka i zakończenie tej smutnej przygody...

0 Like