Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ładowaniem Galaxy Watch

(Temat utworzony: 15-07-2019 10:19 AM)
11320 Wyświetlenia
Daavidds
First Poster
Opcje

Witam, 

Od jakiś dwóch miesięcy mam problem z ładowaniem zegarka galaxy Watch. Posiadam dwie ładowarki ( tą którą była w zestawie  oraz Samsung duo) na oryginalnej ładowarce gdy położę zegarek zapala się dioda na czerwono i zegarek teoretycznie się ładuje, ale po  chwili pojawia się komunikat ( użyj oryginalnej ładowarki i dioda się nadal świeci ale zegarek się nie ładuje . Natomiast na samsung duo , dioda czerwona zapali się i zgasnie ( pojawi się sygnał dźwiękowy że zegarek jest ladowany),  sytuacja się powtórzy jeszcze dwa razy A potem Na ładowarce już tylko miga dioda czerwona w stałym tempie. 

Ktoś miał podobne problemy?

0 Like
19 Odpowiedzi
zorroo123
Apprentice
Opcje
A jaki model ładowarki by Pan polecił?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zorroo123, Do oryginalnego Galaxy Watch dołączana była ładowarka o oznaczeniu EP-YO805. Model EP-YO600 pochodzi od Gear Sport. To może być przyczyną wolnego ładowania.

Jeśli chodzi o adapter sieciowy to w pudełku z zegarkiem fabrycznie znajduje się EP-TA60, ale wystarczy każdy inny adapter Samsung, np. EP-TA12, EP-TA20.

zorroo123
Apprentice
Opcje
Z tego co widzę ta oryginalna ładowarka jest bardzo droga
Jakieś zamienniki tańsze są?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zorroo123, Na razie sprawdź działanie Twojej obecnej ładowarki z innym adapterem sieciowym. Tańsze zamienniki istnieją, ale w ich przypadku nie mamy pewności, że wszystko będzie działać poprawnie.

0 Like
zorroo123
Apprentice
Opcje
Sprawdzalem z dwoma z dwoma Adapterami do tego na kilku kablach micro USB i nadal to samo.
Przez noc ledwo 20 procent się naładowała bateria
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zorroo123, W takim razie pozostaje Ci zakup wcześniej wspomnianej ładowarki. EP-YO805.

0 Like
mordziatypany
Navigator
Opcje
Witam, mam problem z ładowaniem zegarka galaxy watch 6 BT 44. Mam ładowarkę która była w zestawie tj to magnetyczne kółko z kablem usb-c. Zegarek podlięty komunikuje na tarczy, że się ładuje po czym animacja ładowania przestaje się pokazywać i jest dzwięk odłączenia po sekundzie znów animacja się pokazuje że ładuje telefon i za sekundę znów rozłącza ładowanie. Kabel USB c mam wpięty do oryginalnego powerbanka samsunga ponieważ nie mam kostki która ma wejście USB c. Próbowałem również ładować zegarek zwrotnie poprzez położenie zegarka na plecach mojego samsunga s23. Również przerywa ładowanie. Zegarek mam 2 dni dostałem go w promocji wraz z s23 od smolar. Jest na to jakaś rada czy serwis?
0 Like
mordziatypany
Navigator
Opcje
A jak się taki hard reset wykonuje?
0 Like
mordziatypany
Navigator
Opcje
Problem rozwiązany. Telefon zwrotnym ładowaniem jak i powerbank dawał za mało prądu stąd przerywało ladowanie. Kupiłem w action na próbę kostkę na wejście kabla USB c i działa
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mordziatypany, Ładowanie zwrotne z telefonu Galaxy nie powinno przerywać, ale trzeba bardzo dokładnie ułożyć zegarek na pleckach telefonu. Na czas ładowania najlepiej zdjąć etui, ponieważ może ono ograniczać moc ładowania i powodować przerywanie.