01-02-2020 07:39 PM
Witam. Mam spory problem z zegarkiem. Dokupiłem do niego słuchawki bluetooth do rozmów i do muzyki. Podłączyłem je zgodnie z instrukcją. W opcjach pozaznaczałem żeby obsługiwały rozmowy tel. oraz multimedia. Muzykę słucham na nich bez problemu natomiast gdy ktoś dzwoni to nie słyszę rozmowy w słuchawkach tylko normalnie z głośniczka w zegarku mikrofon też działa tylko ten w zegarku. Słuchawki są sprawne bo łączyłem je bezpośrednio z telefonem i problemu nie było. Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak? Bardzo proszę o pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
25-05-2020 09:53 PM — edytowano 25-05-2020 09:56 PM
@Szewcu72 Dzięki za opinię. Słuchawki obsługują prowadzenie rozmów z wykorzystaniem urządzen innych producentów (przynajmniej telefonów). Używam ich do rozmów poprzez mojego Samsunga S9+ i wszystko śmiga. Pytanie do producenta słuchawek będzie pewnie pytaniem retorycznym, ale można spróbować.
Pytanie otwarte do każdego kto zobaczy ten wątek, a posiada Galaxy Watch Active 2 - czy bezproblemowo prowadzicie rozmowy przez GWA2 z wykorzysteniem słuchawek BT? Prośba o informację (tak bez problemów / a jeżeli problemy to jakie) + jaki model słuchawek posiadacie. W ten sposób łatwiej będzie dobrać każdemu kompatybilny sprzęt. Z góry dzięki każdemu kto odpowie!
25-05-2020 09:58 PM
@TomTom7 Ja używam Galaxy Buds albo Samsung Level U Pro i wszystko działa
25-05-2020 10:05 PM
Przypuszczam, że sprzęt Samsunga jest kompatybilny Szkoda jednak, że Samsung nie stworzył wersji bezprzewodowych słuchawek dousznych typu AirPods, ponieważ należę do tej grupy osób, które nie są w stanie rozmawiać przez słuchawki dokanałowe.
25-05-2020 10:09 PM
@TomTom7 Rozumien że nie odpowiadaja Ci słuchawki typu Galaxy Buds?
25-05-2020 10:11 PM
Niestety tak, słuchawki Galaxy Buds są typem słuchawek dokanałowych.
25-05-2020 10:14 PM
@TomTom7 A AirPods Pro wyglądaja też na dokanałowe
02-07-2020 01:31 PM
Mam słuchawki Haylou GT1 Plus i u mnie działa wszystko bez problemu - zarówno słuchanie muzyki, jak i rozmawianie przez słuchawki podłączone bezpośrednio do zegarka (też mam wersję LTE).
Z tego co pamiętam to zegarek automatycznie po nawiązaniu połączenia przełącza się na zegarek i trzeba ręcznie przełączyć by rozmowa była prowadzona przez słuchawki.
11-07-2020 01:11 PM
Kriss9 Dzięki za informacje! No to słabo, że trzeba robić to manulanie... Próbowałem też takiej opcji u siebie i niestety również nie działało. Jak przełączałeś się podczas rozmowy na słuchawki (tj. jakie czynności wykonywałeś, żeby się przełączyć, może coś przeoczyłem)? Dzięki i pozdrawiam
11-07-2020 02:00 PM
@TomTom7 Zrobiłem test, żeby potwierdzić swoje słowa i trochę się ostatnio pomyliłem - połączenie od razu wpada na słuchawki, nie muszę nic przełączać, chyba że mam taką potrzebę.
A przełącza się bardzo łatwo, jednym środkowym przyciskiem - po lewej stronie rozmowa prowadzona przez słuchawki, po prawej przez zegarek. Zegarek nie jest połączony z telefonem, działa niezależnie.
PS. Sorki, że w formie zdjęć, a nie zrzutów ekranu z zegarka, ale było mi tak szybciej, gdyż zrzuty mam wyłączone.