02-08-2019 09:25 PM — edytowano 02-08-2019 09:26 PM
Dzień dobry,
Mam taki problem.. kupiłam zegarek Samsung Galaxy Watch 46 LTE, pobralam odpowiednie aplikacje i połączyłam go, jak standardowy zegarek w wersji bluetooth, do telefonu Xiaomi Redmi 4 Pro, wyraziłam zgody na powiadomienia, zezwoliłam na korzystanie z odpowiednich aplikacji, a dalej nie mogę odbierać wiadomości na zegarku. Wygląda to tak:
Przychodzi wiadomość, klikam odp. I kieruje mnie do telefonu, a tczasem jak chce napisać wiadomość, od tak, wchodząc w nową wiadomość na zegarku, to mogę. Widzę swoje wiadomości, ale czyichś już nie.. jak to zmienić?
02-08-2019 10:11 PM
@RoksanaAm, W przypadku połączenia zegarka z innym telefonem niż Samsung mogą występować pewne ograniczenia związane między innymi z wiadomościami SMS.
https://www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-watch/device-compatibility/
22-06-2023 09:23 PM
23-06-2023 01:44 PM
@jodka, Chodzi o wiadomości SMS ? Na telefonie korzystasz z aplikacji Wiadomości Google czy Samsung ?
23-06-2023 03:06 PM — edytowano 23-06-2023 03:06 PM
@jodka Dokładnie tak jak mówił @kamil40013
Sprawdź, czy na telefonie i na zegarku korzystasz z tego samego komunikatora do wiadomości. Jeżeli tak jest i w ustawieniach w aplikacji Galaxy Wearable masz właczone wszystkie powiadomienia dla aplikacji.
Ostatecznie, jeżeli powyższe kroki nie rozwiążą problemu, trzeba powtórnie sparować zegarek z telefonem, przy okazji cyzszcząc też dane aplikacji Galaxy Wearable:
Ustawienia > Aplikacje > Galaxy Wearable > Domyślna Pamięć/Pamięć > Wyczyść Dane.