Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbieranie wiadomości Galaxy Watch 4

(Temat utworzony: 02-08-2019 09:25 PM)
1541 Wyświetlenia
RoksanaAm
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

Mam taki problem.. kupiłam zegarek Samsung Galaxy Watch 46 LTE, pobralam odpowiednie aplikacje i połączyłam go, jak standardowy zegarek w wersji bluetooth, do telefonu Xiaomi Redmi 4 Pro, wyraziłam zgody na powiadomienia, zezwoliłam na korzystanie z odpowiednich aplikacji, a dalej nie mogę odbierać wiadomości na zegarku. Wygląda to tak: 

Przychodzi wiadomość, klikam odp. I kieruje mnie do telefonu, a tczasem jak chce napisać wiadomość, od tak, wchodząc w nową wiadomość na zegarku, to mogę. Widzę swoje wiadomości, ale czyichś już nie.. jak to zmienić?

0 Like
4 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RoksanaAm, W przypadku połączenia zegarka z innym telefonem niż Samsung mogą występować pewne ograniczenia związane między innymi z wiadomościami SMS.

https://www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-watch/device-compatibility/

jodka
First Poster
Opcje
Mam samsung Galaxy S 23 ultra i zegarek też samsunga galaxy watch4 i nie mogę odebrać wiadomości
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jodka, Chodzi o wiadomości SMS ? Na telefonie korzystasz z aplikacji Wiadomości Google czy Samsung ?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@jodka Dokładnie tak jak mówił @kamil40013 
Sprawdź, czy na telefonie i na zegarku korzystasz z tego samego komunikatora do wiadomości. Jeżeli tak jest i w ustawieniach w aplikacji Galaxy Wearable masz właczone wszystkie powiadomienia dla aplikacji.

Ostatecznie, jeżeli powyższe kroki nie rozwiążą problemu, trzeba powtórnie sparować zegarek z telefonem, przy okazji cyzszcząc też dane aplikacji Galaxy Wearable:

Ustawienia > Aplikacje > Galaxy Wearable > Domyślna Pamięć/Pamięć > Wyczyść Dane.