Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Luzy na łączeniu paska Watch Ultra 47mm

(Temat utworzony: 03-02-2025 08:53 PM)
282 Wyświetlenia
Marek831
Pioneer
Opcje

Pacjent Watch Ultra zauważyłem wczoraj że pasek ten krótszy luźno siedzi. Czuć luz mimo że dobrze wszystko jest zamontowane. Porównując do drugiej części paska tego dłuższego siedzi sztywnie i poprawnie. Mam go góra 2 tygodnie. Nigdy nigdzie nim nie uderzyłem, nigdy nie spadł. Jedyne, co wczoraj zrobiłem to nakładałem szkło ochronne na ekran i nie ściągnąłem pasków. Czy jest taka możliwość, że mogło się coś wygiąć w zaczepie paska. Montaż był robiony na miękkiej powierzchni na niczym twardym. Co można zrobić samemu by zaradzić temu problemowi  czy może lepiej gwarancja ?

Pasek ma wyraźne luzyPasek ma wyraźne luzy

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marek831, Raczej nie ma szans, aby przy montażu paska coś się wygięło. Zapięcie jest skonstruowane dosyć solidnie. Luz paska na boki jest normalnym zjawiskiem. U mnie też występuje w pewnym zakresie przy poruszaniu paskiem. Możesz jeszcze u siebie zamienić paski miejscami i zobaczyć czy będzie tak samo. Będziesz wiedział, czy to wina paska, czy zegarka.

20250204_181642.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Marek831
Pioneer
Opcje
Tak jak zasugerował kolega na dole, by zamienić paski miejscami. Tak zrobiłem i problem zdiagnozowany. Popsuło się łączenie paska tego krótszego bo po drugiej stronie zegarka również był luźny, a drugi siedzał sztywno. Przypominam zegarek nówka sztuka 2 tygodnie ma nie zdążyłem go nawet jeszcze zabrać z żadną podróż czy spacer, używany tylko wyłącznie w domu. Jak dla mnie słaba trwałość. Najśmieszniejsze że nowy pasek to 300 złotych na Allegro 250 oczywiście mówię o oryginale. Jest na gwarancji pytanie oddać czy kupić nowy pasek oczywiście zamiennik ?

Rozwiązanie
Marek831
Pioneer
Opcje
Pasek wymieniony i uważam, że lepiej mocniej siedzi niż oryginalny. Jest to oczywiście zamiennik. Guma dobrej jakości nie śmierdzi, pasek bardziej elastyczny niż oryginały, ale miły w dotyku. Czarny kolor oczywiście zamiennik. Jak dobrze zwrócicie, uwagę na zdjęciach, te główki, które są po lewej i prawej stronie na końcu paska, są metalowe w oryginale. Zamienniku również, lecz są otoczone gumką by nie porysowały zegarka, bardzo sprytny zabieg jeśli chodzi o zamiennik.20250207_224416_1000002116_1738964658.jpg20250207_224427_1000002117_1738964669.jpg20250207_230111_1000002119_1738965672.jpg

17 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Marek831 Paski mają zwykle pewien poziom luzu, żeby dobrze przylegać. Jesteś w stanie odczepić go na moment, przeczyścić/przedmichać i założyć ponownie?

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marek831, Raczej nie ma szans, aby przy montażu paska coś się wygięło. Zapięcie jest skonstruowane dosyć solidnie. Luz paska na boki jest normalnym zjawiskiem. U mnie też występuje w pewnym zakresie przy poruszaniu paskiem. Możesz jeszcze u siebie zamienić paski miejscami i zobaczyć czy będzie tak samo. Będziesz wiedział, czy to wina paska, czy zegarka.

20250204_181642.jpg

Marek831
Pioneer
Opcje
Luz jest bardzo wyraźny a dłuższąa część paska ogóle prawie się nie rusza, jest taki sztywniejszy. Dobry pomysł by zmienić paski miejscami.
0 Like
Marek831
Pioneer
Opcje
Największy luz nie występuje pośrodku samego łączenia tylko luz występuje na samych tych końcówkach, po lewej i prawej stronie. Przy drugim pasku tego nie ma.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Marek831 Raczej powiadziełbym, że jest to normalne. Na swoim zegarku luzy miałem na obydwu końcówkach i sprzęt nigdy ani się nie odczepił, ani nic się  znim nie stało. Jeżeli bardzo się tym martwisz to możesz odwiedzić serwis i tam Ci fachowo ocenią:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Rozwiązanie
Marek831
Pioneer
Opcje
Tak jak zasugerował kolega na dole, by zamienić paski miejscami. Tak zrobiłem i problem zdiagnozowany. Popsuło się łączenie paska tego krótszego bo po drugiej stronie zegarka również był luźny, a drugi siedzał sztywno. Przypominam zegarek nówka sztuka 2 tygodnie ma nie zdążyłem go nawet jeszcze zabrać z żadną podróż czy spacer, używany tylko wyłącznie w domu. Jak dla mnie słaba trwałość. Najśmieszniejsze że nowy pasek to 300 złotych na Allegro 250 oczywiście mówię o oryginale. Jest na gwarancji pytanie oddać czy kupić nowy pasek oczywiście zamiennik ?
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marek831, Moim zdaniem powinieneś zareklamować pasek. Jeśli reklamacja zostanie odrzucona, to wtedy rozważyłbym zakup nowego paska. Najważniejsze, że uszkodzony okazał się pasek, a nie zegarek.

Przy okazji jeszcze dopytam. Miałeś tak od nowości, czy to stało się po jakimś czasie ? Jakiego rodzaju jest to uszkodzenie ? Coś się wygięło ?

Marek831
Pioneer
Opcje
Nie miałem tak odpoczątku. Wszystko było sprawne i paski siedziały sztywno. Zauważyłem ten problem 3 dni temu. Po instalacji szkiełka na smartwatchu, że nagle pasek krótszy jest luźny. Podczas instalacji szkiełka nie wypiąłem pasków, ale nacisk był dosłownie minimalny. Bo bardzo szanuję wszystkie swoje sprzęty. Ale myślę, że to się stało sie przez tą czynność. Gołym okiem trudno zdiagnozować, co się tam wygięło. Ale zrobię zdjęcie i wyślę.
Marek831
Pioneer
Opcje
Nic nie widać gołym okiem. Jak pasek siedzi w zegarku to rusza się na lewo i na prawo chodzi o te kuleczki, które są zamatowane na pasku. Bo na drugim w ogóle taki problem nie występuje. Z czasem po prostu porysował by zegarek od tego luzu zwyczajnie sobie tak luźno chodziło. Trudno powiedzieć to po prostu trzeba zobaczyć samemu poczuć. 20250205_193957_1000002112_1738780798.jpg20250205_193952_1000002111_1738780793.jpg20250205_193928_1000002110_1738780770.jpg