08-01-2019 08:39 PM
Część,
Mój watch 42 gubi często połącznie bluetooth nawet gdy telefon jest w pobliżu, nie łączy się też z telefonem automatycznie. Co zrobić?
08-01-2019 09:50 PM
09-01-2019 12:22 AM
Redmi 5 plus.
Wyczyściłem, zobaczymy czy pomoże.
09-01-2019 10:51 AM
NIe pomogło, zainstalowałem aktualizacje, wyczyściłem wszystko wciąż traci połączenie. Dodatkowo, gdy telefon jest w pobliżu zegarka nie łączy się automatycznie.
09-01-2019 05:50 PM
@KubaEs z tego co widzę, to problem ten występuje w przypadku sparowania z telefonami innych producentów. Mamy podobny przypadek na forum z telefonem Huawei. Najprawdopodobniej trzeba poczekać na aktualizacje.
14-07-2019 10:34 AM
Witam, podobna tematyka więc nie będę zakładał nowego tematu.
Mam Galaxy Watch 46 i jest połączony z samsungiem Galaxy s9. Problem tkwi w tym, że mam jakiś marny zasięg bluetooth. Będąc w domu czasami przechodząc do drugiego pokoju już się rozlacza. Fakt że ponowne połączenie wraca do normy jak tylko się zblize do zegarka. Czy u was też tak to wygląda?
Wcześniej nie zwracałem na to uwagi bo miałem tylko zegarek połączony z telefonem i uważałem że tak po porostu ma być. Od jakiegoś czasu w samochodzie mam zamontowany nadajnik bluetooth no i te połączenie jest stabilne w którym koncie domu byłm nie był. Nawet jak samochód stoi na dole w garażu a ja jestem dwa piętra wyżej nie ma zgrywania połączenia.
Jak to wygląda u was?
14-07-2019 12:45 PM
@PuteR Jak zbyt się oddalimy od telefonu zegarek się rozłączy ale później jak będzie ponownie w zasięgu bluetooth bez problemu ponownie się łączy. Także jest wszystko w porządku.
14-07-2019 01:37 PM
@PuteR a co do samochodu, to obstawiam, że zamontowany tam moduł BT ma wersję zasięgu do 100 metrów. Stąd ta różnica.
14-07-2019 10:02 PM
Rozumiem że przy oddaleniu zegarek się rozlacza, ale mój potrafi się rozlączyc gdy oddale się na około 3m, a czasami nawet gdzy trzymam telefon w ręku. Chociaż wtedy z reguły po chwili łączy się ponownie. W samochodzie jest jakiś moduł za 8 zł z wersją bluetooth 2.0 więc nie wiem czy 100 m bym na nim osiągnął.
16-07-2019 05:13 PM
Cześć @PuteR ,
Zacznij od podstawowych czynności: reset ustawień sieciowych w telefonie.
Reset zegarka: klik.
Jak to nie pomoże, to wykonaj test krzyżowy tj. połączenie zegarka z innym telefonem. Da Ci to informację na temat, po której stronie szukać winnego.
„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ — Nikola Tesla