Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gubienie połaczenia i brak połacznienia bluetooth

(Temat utworzony: 08-01-2019 08:39 PM)
6199 Wyświetlenia
KubaEs
Apprentice
Opcje

Część,

Mój watch 42 gubi często połącznie bluetooth nawet gdy telefon jest w pobliżu, nie łączy się też z telefonem automatycznie. Co zrobić? 

0 Like
19 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wyczyść pamięć i dane aplikacji "Galaxy Wearable" oraz "Galaxy Watch Plugin"

Jaki posiadasz model telefonu ?

KubaEs
Apprentice
Opcje

Redmi 5 plus. 
Wyczyściłem, zobaczymy czy pomoże. 

KubaEs
Apprentice
Opcje

NIe pomogło, zainstalowałem aktualizacje, wyczyściłem wszystko wciąż traci połączenie. Dodatkowo, gdy telefon jest w pobliżu zegarka nie łączy się automatycznie. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@KubaEs z tego co widzę, to problem ten występuje w przypadku sparowania z telefonami innych producentów. Mamy podobny przypadek na forum z telefonem Huawei. Najprawdopodobniej trzeba poczekać na aktualizacje.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
PuteR
Pioneer
Opcje

Witam, podobna tematyka więc nie będę zakładał nowego tematu. 

Mam Galaxy Watch 46 i jest połączony z samsungiem Galaxy s9. Problem tkwi w tym, że mam jakiś marny zasięg bluetooth. Będąc w domu czasami przechodząc do drugiego pokoju już się rozlacza. Fakt że ponowne połączenie wraca do normy jak tylko się zblize do zegarka. Czy u was też tak to wygląda? 

Wcześniej nie zwracałem na to uwagi bo miałem tylko zegarek połączony z telefonem i uważałem że tak po porostu ma być. Od jakiegoś czasu w samochodzie mam zamontowany nadajnik bluetooth no i te połączenie jest stabilne w którym koncie domu byłm nie był. Nawet jak samochód stoi na dole w garażu a ja jestem dwa piętra wyżej nie ma zgrywania połączenia.

Jak to wygląda u was? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PuteR  Jak zbyt się oddalimy od telefonu zegarek się rozłączy ale później jak będzie ponownie w zasięgu bluetooth bez problemu ponownie się łączy. Także jest wszystko w porządku.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@PuteR a co do samochodu, to obstawiam, że zamontowany tam moduł BT ma wersję zasięgu do 100 metrów. Stąd ta różnica. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
PuteR
Pioneer
Opcje

Rozumiem że przy oddaleniu zegarek się rozlacza, ale mój potrafi się rozlączyc gdy oddale się na około 3m, a czasami nawet gdzy trzymam telefon w ręku. Chociaż wtedy z reguły po chwili łączy się ponownie. W samochodzie jest jakiś moduł za 8 zł z wersją bluetooth 2.0 więc nie wiem czy 100 m bym na nim osiągnął. 

0 Like
PawełN
Navigator
Opcje

Cześć @PuteR ,

Zacznij od podstawowych czynności: reset ustawień sieciowych w telefonie. 

Reset zegarka: klik.

Jak to nie pomoże, to wykonaj test krzyżowy tj. połączenie zegarka z innym telefonem. Da Ci to informację na temat, po której stronie szukać winnego. :smiling-face: 

Pomogłem? Zaakceptuj jako rozwiązanie.

„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ Nikola Tesla