Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Glaxy Watch 4 - nie mogę wysyłać SMSów

(Temat utworzony: 27-12-2021 08:40 PM)
3393 Wyświetlenia
tenguely
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich szanownych forumowiczów,

Od kilku dni posiadam zegarek Samsung Galaxy Watch 4 (model SM-R870). Aktualne oprogramowanie zegarka: R870XXU1DUK1. 

Od dnia wczorajszego zegarek przestał wysyłać smsy. Mogę je na zegarku odbierać, mogę również odbierać i wykonywać połączenia. Wszystkie powiadomienia (przynajmniej wg. mnie) działają prawidłowo. Zegarek bez problemów paruje/łączy się z telefonem (Samsung Galaxy A71, również najnowsza aktualizacja telefonu jest zrobiona) za pomocą Bluetooth, WiFi działa bez problemów. Wszystkie aplikacje w telefonie (Sklep Play oraz Galaxy Store) oraz zegarka są aktualne. Moje konta Samsung oraz Google również są sparowane z zegarkiem i wszystko działa jak należy. Moja sieć tel. komórkowej to Orange.

Jeszcze kilka dni temu bawiłem się SMSami oraz MMSami testując wysyłanie SMSów oraz nagranych wiadomości głosowych jako MMS - wszystko działało bez zarzutów. Do dnia wczorajszego, gdy odkryłem że zegarek nie chce wysłać wiadomości - po jakimś czasie wyświetla komunikat "błąd wysyłania" i tyle.

Mam wrażenie że próbowałem już wszystkiego: resetowałem obydwa urządzenia, czyściłem pamięć podręczną aplikacji...

Czy ktoś się spotkał z czymś takim?

Czy może to być wina mojego telefonu, zegarka, ustawień czy może mojego operatora sieci (Orange)?

Proszę o pomoc w tej sprawie, bo naprawdę nie wiem co począć.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
tenguely
Journeyman
Opcje

Witam. Nic nie pisałem, ponieważ twardy reset nie pomógł i w sumie nie doszedłem do tego co to musiało się wydarzyć że wysyłanie smsów przestało działać. Zrezygnowany o sprawie zapomniałem i nie używałem smsów na zegarku przez ten czas.

Kilka dni temu zegarek zrobił aktualizację oprogramowania do R870XXU1EVA8.

SMSy oraz MMSy po aktualizacji już działają, zaczęły mi przychodzić powiadomienia na zegarek "od razu", a nie po kilkunastu sekundach jak wcześniej (o tym nie wspominałem chyba wcześniej). Mam również wrażenie że zegarek szybciej się ładuje.

W związku z tym, że nie wiedziałem co było przyczyną braku możliwości wysyłania smsów/mmsów - zamykam ten temat jako nierozwiązany.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tenguely  Witam 

To jest wersja Bluetooth z lte?

tenguely
Journeyman
Opcje

Nie, tylko Bluetooth.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tenguely  Wiadomości wysyłamy przez fabryczną aplikację Wiadomości?

Podczas wysyłania jest połączenie Bluetooth z telefonem.

tenguely
Journeyman
Opcje
Tak, połączenie z bluetooth działa. Tak jak pisałem w pierwszym poście: mogę dzwonić, odbierać połączenia, SMS-y i MMS również są odbierane na zegarku ale już wysyłanie SMS/MMS nie działa.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tenguely  Z jakim telefonem sparowany jest zegarek?

tenguely
Journeyman
Opcje
Napisałem w pierwszym poście: Samsung Galaxy A71 (SM-A715F/DS).
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę jeszcze raz wykonać reset zegarka wraz z resetem aplikacji Galaxy Wearable.

Musi być gdzieś jakiś błąd, może aplikacja nie ma zezwolenia na wysyłanie wiadomości.🤔

tenguely
Journeyman
Opcje
Chodzi o twardy reset? W sensie ponowne parowanie z telefonem od nowa?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tenguely  tak, dokładnie