Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear s3 problemy z połączeniami, nie można rozmawiać przez telefon

(Temat utworzony: 04-01-2018 06:32 PM)
5207 Wyświetlenia
Pajka
First Poster
Opcje

Mam problem, który nie pozwala poprawnie używać ani telefonu, ani zegarka. W tym momencie mam dwie bardzo drogie bezużyteczne zabawki:/

Mam gear s2, od dwóch dni gear s3 i xperia xz premium (android 8.0).

Gear s2 działa bez zarzutu, nie miałam z nim żadnych problemów.

Gorzej z gear s3.

1. Kiedy ktoś do mnie dzwoni a odbiorę przez telefon, nic nie słychać (zegarek na nadgarstku, telefon w dłoni). Kiedy odbiorę przez zegarek, słychać w zegarku ale bardzo słabo.

2. Wszystkie dzwonki w telefonie od czasu sparowania z zegarkiem są niesłyszalne, mimo ustawienia na maksimum kiedy zegarek jest na dłoni.

3. Kiedy do kogoś dzwonię przez telefon (zegarek na nadgarstku), czasami tylko można normalnie porozmawiać, innymi razy ani mnie, ani rozmówcy nie słychać.

Trzy razy resetowałam zegarek i usuwałam wszystkie aplikacje gear, z zerowym skutkiem.

Jakaś pomoc? Co mogę zmienić?

0 Like
12 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Pajka

A możesz zrobić screenshota z ustawień bluetooth dla S3 i wstawić go tu.

Jestem ciekaw jak widzi go Xperia. Może uda się coś zaradzić na podstawie ustawień. Mam telefon Samsunga, więc opcje mogą się nieznacznie różnić. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Pajka
First Poster
Opcje

Screenshot_20180108-133350.png

Screenshot_20180108-133401.png

Wygląda to tak, że jak włączę opcję dźwięk połączeń, to mogę normalnie korzystać z telefonu, jednak nie mogę wtedy rozmawiać przez zegarek.

Jak włączę tą opcję, to nie mogę rozmawiać ani przez telefon, a czasami działa i mogę rozmawiać przez zegarek...

Lipa

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A odptasz urządzenie wejściowe i zobacz jak będą się zachowywać.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Pajka
First Poster
Opcje

Próbowałam wszystkich ustawień. Po kolei każde zaznaczałam i odznaczałam bez żadnego skutku. Tak czy siak, musi być odznaczone dźwięk połączeń, żeby rozmawiać przez telefon, ale jeżeli chcę móc rozmawiać przez zegarek, ta opcja musi być włączona:/ 

Nie ukrywam, że jak na tak drogi zegarek to straszna lipa! Jedyne dlaczego zmieniłam gear s2 na s3 to żywotność baterii (na s2 nawet nie cały dzień) i gps. 

A tutaj okazuje się, że i tak z zegarka w pełni nie mogę korzystać...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Niestety było już o tym wiele razy. Producent nie zapewnia pełnej funkcjonalności z telefonami innych marek. 😞

0 Like
Pajka
First Poster
Opcje

No ok, jednak mając gear s2 sądziłam, że nowszy model i dużo droższy będzie co najmniej tak dobrze działał jak jego poprzednik:/ kupując s3 byłam pewna, że pod względem funkcjonalności nie będzie gorszy...

Dobrze, że starego nie sprzedałam. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
W tym przypadku dużo lepsza funkcjonalność od poprzednika jest ograniczona kompatybilnością między urządzeniami różnych marek. Mam modele Gear 2 Noe, S2 oraz S3, różnice są znaczące, ale wszystkie współpracują z telefonami Samsunga.

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć Pajka

Warto poczekać na aktualizację GEAR S3 oraz na pojawienie się finalnej wersji Androida 8.0 na telefonach Samsunga.

W tedy również sam zegarek otrzyma lepszą optymalizację pod ten system.

0 Like
McGrego
Explorer
Opcje

Witam,

Mam dokładnie ten sam problem, ale na telefonie Samsung Galaxy S9.

Tego już raczej nie mozna tłumaczyć niekompatybilnością

0 Like