14-11-2019 02:40 PM – ostatnio edytowany 08-06-2020 12:52 PM przez EwaK
Cześć!
Mam pewien problem w związku z moim Gear S3. Po przerwie w użytkowaniu zegarka chciałem go ponownie połączyć z telefonem za pośrednictwem aplikacji Galaxy Wearable. Nie udało się go połączyć tak jak zazwyczaj - w telefonie wyswietlił się komunikat o konieczności ponownego uruchomienia mojego S3. Wyłączyłem go, niestety już się nie włączył. "Zawiesza się" na ekranie włączającym, wejście w biosa i uruchomienie z recovery nic nie dało. Gear jest po gwarancji ok. 3 miesiące. W serwisie powiedzieli, że do wymiany jest płyta główna i coś tam jeszcze, koszt 600 złotych. Śmiech na sali, 2/3 ceny nowego smartwatcha za naprawę z powodu wyłączenia urządzenia.
Macie jakiś pomysł na tę sytuację?
14-11-2019 09:30 PM
@Hardxell witaj.
Cóż zaczniemy od małej instrukcji. Zapoznaj się ze strukturą forum. Urządzenia noszone/zegarki mają swój dział, w którym należy zadawać pytania lub zakładać nowe tematy - Zegarki.
Po drugie, zawsze zastanawiam się, jak użytkownikom zegarków udaje się sformatować pamięć, usuwając przy tym system? Mnie to się nigdy nie udało. 😞
Niestety, bez ponownej instalacji Tizena (systemu) na zegarku, nie obejdzie się.
17-11-2019 01:57 PM — edytowano 17-11-2019 01:58 PM
Szewcu, niestety, chyba się nie zrozumieliśmy. Zegarek nie był formatowany, został tylko wyłączony
17-11-2019 03:51 PM
@Hardxell rozwiązaniem w takiej sytuacji jest albo ta odpłatna naprawa, albo wcześniejszy kontakt z Działem Reklamacji. Niestety, nic innego nie poradzimy 😞