Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear S3 - jak zsynchronizować alarm w tel i w zegarku (R770XXU2ESF2)?

(Temat utworzony: 04-01-2020 06:28 PM)
1821 Wyświetlenia
Dziubek
Explorer
Opcje

Witam,

zapytanie jak w teamcie. Czy w ogóle jest możliwość w sofcie R770XXU2ESF2 zsynchronizowania alarmu w telefonie i zegarku jak to miało miejsce w R770XXU2ESE3? Chciałbym móc wyłączać alarm za pomocą zegarka, który ustawiam w telefonie.

Z góry dzięki za info.

0 Like
27 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dziubek  Witaj :smiling-face:

Tak jest taka  możliwość. 

Ustawiasz alarm w telefonie, będąc jednoczesnie sparowanym z zegarkiem po bluetooth. Jak wybije godzina alarmu to pokaże się zarówno na telefonie jak i na zegarku. Na zegarku wówczas można wyłączyć alarm.

Dziubek
Explorer
Opcje
@PrzemekM dzęki za odp.
Co oznacza w takim razie
- Wyłączono automatyczną synchronizację alarmu za pomocą powiązanego smartfonu z Watch
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dziubek  Skąd ten komunikat?

0 Like
Dziubek
Explorer
Opcje
@PrzemekM
Informacje o aktualizacji oprogramowania
Wersja R770XXU2ESF2
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dziubek  Ok. Ale komunikat jest na telefonie czy zegarku?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dziubek  napisał(a):
Co oznacza w takim razie
- Wyłączono automatyczną synchronizację alarmu za pomocą powiązanego smartfonu z Watch

W starym oprogramowaniu zegarek automatycznie pobierał informację o alarmie z telefonu, co skutkowałem nadpisaniem alarmu ustawionego w zegarku. Po tej aktualizacji alarmy w telefonie i zegarku będą od siebie niezależne. Nie będzie synchronizacji alarmów pomiędzy urządzeniami. Oczywiście tak jak napisał @PrzemekM, zegarek dalej będzie informował o budziku ustawionych w telefonie.

Dziubek
Explorer
Opcje
@PrzemekM jestem przed aktualizacją i komunikat wyświetla się w telefonie.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013  Zrobiłem eksperyment i po włączeniu alarmu w telefonie włącza się również na zegarku.  I na zegarku mogę go wyłączyć. 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, Tak, ta funkcja działała cały czas. Problem, który rozwiązuje wspomniana aktualizacja, polega na czym innym. Załóżmy, że na zegarku masz ustawiony alarm tylko z wibracjami, a na telefonie jest ustawiony ten sam alarm z wibracjami oraz dźwiękiem. Kończyło się, to tak, że zegarek pobierał ustawiania alarmu z telefonu i zamiast tylko wibrować, to wydawał także dźwięk.

Mieliśmy też temat na forum dotyczący tego problemu

Jak wyciszyć lub wyłączyć alarm w Gear S3 ?