Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear S3 + Galaxy S25 Ultra

(Temat utworzony: 08-02-2025 07:13 PM)
559 Wyświetlenia
Kamien_666
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

Piszę ten post czując się lekko oszukany!

W przedsprzedaży zakupiłem S25 Ultra, jakież było moje zdziwienie przy próbie połączenia z zegarkiem Gear S3 - "Zgodnie z polityką świadczenia usług Gear S3 nie obsługuje funkcji współdziałania z telefonami ... wprowadzonymi na rynek po 2024r."

Czy to nie lekka przesada? rozumiem brak wsparcia/aktualizacji, ale całkowite zablokowanie urządzenia? Czy to oznacza że w przyszłości nie będzie możliwości wykonywania połączeń na starsze telefony? A może jak będę posiadał 10 letnie auto to też się nie połączę?

Rozumiem że Gear s3 jest już produktem starym, ale jak to się ma do ekologii i polityki jak najdłuższego używania sprzętu? Czy w związku z niemożliwością sparowania z telefonem mam ten zegarek wyrzucić do odpadów zmieszanych czy do metali? - zegarek jest w pełni sprawny i funkcjonalny?

Czy istnieje jakiś sposób sparowania tych urządzeń - na przykład poprzez jakąś aplikację firmy trzeciej? 

11 Odpowiedzi
-Karol-
Pioneer
Opcje
Gear S3 to produkt z 2016 roku... Bez przesady 🤣 jak na obecne standardy branży GSM to i tak bardzo długie wsparcie miałeś.
Kamien_666
Apprentice
Opcje

Właśnie napisałem że tu nie chodzi o wsparcie! Nie miał bym nic przeciwko gdyby Samsung zakończył wsparcie.  Zegarek jest w pełni sprawny, posiada wszystko co jest mi potrzebne, działa płynnie i bez żadnych problemów - więc dlaczego mam go wyrzucać?

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
-Karol-
Pioneer
Opcje
Tak, tylko pamiętaj. Zmieniają się certyfikaty, technologie, itp itd. albo po prostu niektóre rzeczy stają się nierentowne. Tak działa branża GSM, że niektóre sprzęty po wielu latach są po prostu "złomowane". Z mojego punktu widzenia nie ma nic dziwnego w takiej praktyce
Kamien_666
Apprentice
Opcje
Tylko ja nie chce mieć nowych certyfikatów technologi (powiedzmy)! Z mojego punktu widzenia praktyka która po 9 latach praktycznie ZMUSZA do zezłomowania sprzętu podkreślę jeszcze raz całkowicie sprawnego i funkcjonalnego ( w dodatku pewnie bardziej zaawansowanego niż niektóre budżetowe zegarki) jest zła! Czy mój s25 po 9 latach też będę musiał zezłomować?
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Ano brzydko, bardzo brzydko. Branża niestety tak działa. Mam kilka komputerów i nawet niż zliczę ile już telefonów w szufladzie, dzialajacych płynnie i bez problemów... Na starych systemach, niekompatybilnych z obecnymi... PS.: jaki masz teraz system na pc? Mam kilka Okienek, od '95 do 10-tki - z dożywotnią licencją...
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
S25 za 9 lat? Tak. O ile jeszcze ta cywilizacje przetrwa do tego czasu... 🙃
0 Like
Kamien_666
Apprentice
Opcje
Tylko czy te "okienka" działają? Czy na win95 możesz odpalić wolfenstaina czy tam dooma? Czy możesz otworzyć notatnik i napisać wiersz jeśli masz ochotę?
Ja nie mam pretensji że na win95 nie mogę odpalić najnowszego gta6, tylko że pomimo iż do tej pory mogłem to teraz nagle nie mogę odpalić pierwszego gta 😞
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Okienka działają... Tak jak twój s3. A masz pretensje, że nie możesz go "odpalić" na s25...
0 Like