Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear S3 Classic - problem z powiadomieniami

(Temat utworzony: 25-03-2019 05:39 PM)
320 Wyświetlenia
yorqe
Apprentice
Opcje

Witam. W zeszłym tygodniu zakupiłem Gear S3 Classic jako nowy z X-komu. Pierwsze co to zrobiła się aktualizacja do tizena 4.0.0.2. Po skonfigurowaniu zegarka powiadomienia działały przez pół dnia, następnie zegarek przestał pokazywać powiadomienia, jedynie połączenia przychodzące pokazywały się na zegarku. Po przeszukaniu internetu zacząłem od zresetowania zegarka jednak to nie pomogło. Dopiero przeinstalowanie aplikacji Galaxy Wearable przywróciło powiadomienia. Wszystko było ok przez cały następny dzień i trzeciego dnia znów ta sama sytuacja. Nie robiłem nic z zegarkiem i apką i po paru godzinach samo wróciło do normy. Teraz po kilku dniach zdaża się że czasem jakieś powiadomienie się nie pokaże. Co jakiś czas zegarek traci na kilka sekund połączenie z zegarkiem. Co może być przyczyną? Zegarek sparowany jest z Galaxy Note 4. Screenshot_2019-03-25-06-08-12.png

0 Like
5 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@yorqe, Przywróć zegarek do ustawień fabrycznych przez tryb rebooting. Możliwe, że po aktualizacji wystąpiły jakieś błędy.

0 Like
yorqe
Apprentice
Opcje

Nie próbowałem jeszcze tego rozwiązania bo od czasu zamieszczenia postu niby wszystko działa. Jedynie powiadomienia z whatsappa nie zawsze przychodzą. Można coś z tym zrobić?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@yorqe  napisał(a):

Nie próbowałem jeszcze tego rozwiązania bo od czasu zamieszczenia postu niby wszystko działa. Jedynie powiadomienia z whatsappa nie zawsze przychodzą. Można coś z tym zrobić?

Tak.

Musisz wejść w Galaxy Wearable --> Powiadomienia --> Zarządzaj powiadomieniami

Tam szukasz na liście aplikacji WhatsApp i włączasz przełącznik.

app.jpg

0 Like
yorqe
Apprentice
Opcje

Jest zrobione tak jak mówisz i mimo to powiadomienia z tej aplikacji przychodzą randomowo.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@yorqe , jeśli powiadomienia z innych aplikacji przychodzą na zegarek bez zastrzeżeń, przeinstaluj aplikację "Whats App" w telefonie.

O ile masz taką możliwość połącz zegarek z innym telefonem i sprawdź, czy powiadomienia będą funkcjonować. To zawęzi pole poszukiwań, ponieważ sprawdzisz po której stronie leży komplikacja.