17-06-2018 01:07 AM
Dzień dobry,
Od półtora roku używam Gear Fit2 (24h/dobę) i jedną z fajniejszych funkcji była dla mnie możliwość wyłączania budzika zaprogramowanego w telefonie za pomocą opaski na ręce. Unikałam w ten sposób panicznego szukania telefonu na szafce nocnej, znacznie skracałam też czas dzwonienia co ma znaczenie dla innych domowników.
Do tej pory używałam telefonu Samsung Galaxy S5, który kilka dni temu zmieniłam na Huawei P20Pro i wtedy pojawił sie problem z budzikiem. Wszystkie pozostałe funkcje (odbieranie powiadomień o połączeniach, SMS/MMs, WhatsApp, Kalendarz, itp.) działają prawidłowo. Przeszukałam wszystkie możliwe ustawienia w telefonie i Gear Fit2 i nie mogę znaleźć przyczyny.
Czy mogę prosić o jakąś podpowiedź?
Pozdrawiam serdecznie Forumowiczów
Basza
17-06-2018 09:06 AM
17-06-2018 11:47 PM
15-01-2020 08:57 AM
Hej
Ja mam analogiczną sytuację samsung watch 46mm nie obsługuje budzika w Huawei p20 lite (ANE-LX1). Pytałem o to i o inne funkcje powiadomień przed zakupem w salonie samsunga i dostałem odpowiedź że generalnie nie ma absolutnie znaczenia producent urządzenia ponieważ lilczy się system operacyjny. Jak widać nie do końca tak jest.
Sprawdziłem równiez opcję z budzikiem googli pobranym ze sklepu play - bez zmian.
15-01-2020 11:28 AM
15-01-2020 11:40 AM — edytowano 15-01-2020 11:43 AM
@-NormaN-, Niestety alarm z telefonu nie będzie w pełni lub w ogóle współpracować z zegarkiem, jeśli jest on połączony z innym telefonem niż Samsung. W aplikacji Galaxy Wearable włączyłeś powiadomienia, dla aplikacji alarmu ?
Możesz też ustawić alarm bezpośrednio w zegarku z pominięciem telefonu.
15-01-2020 02:49 PM
Hej
Dzięki za odpowiedź, tak wszystko jest ustawione poprawnie. Poprostu nie działa. Dziwne że skoro problem jest znany od dłuższego czasu to nie pojawiła się żadna łatka.
16-01-2020 08:58 AM
Dzięki za odpowiedź, mnie zależy na interakcji z powiadomieniami, a z tego co wiem na ta chwile samsung oferuje największe możliwości dlatego chyba raczej zamienie telefon.