Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear Fit2 nie współpracuje z budzikiem telefonu

(Temat utworzony: 17-06-2018 01:07 AM)
1304 Wyświetlenia
Basza
Explorer
Opcje

Dzień dobry, 

Od półtora roku używam Gear Fit2 (24h/dobę) i jedną z fajniejszych funkcji była dla mnie możliwość wyłączania budzika zaprogramowanego w telefonie za pomocą opaski na ręce. Unikałam w ten sposób panicznego szukania telefonu na szafce nocnej,  znacznie skracałam też czas dzwonienia co ma znaczenie dla innych domowników.

Do tej pory używałam telefonu Samsung Galaxy S5, który kilka dni temu zmieniłam na Huawei P20Pro i wtedy pojawił sie problem z budzikiem. Wszystkie pozostałe funkcje (odbieranie powiadomień o połączeniach, SMS/MMs, WhatsApp, Kalendarz, itp.) działają prawidłowo. Przeszukałam wszystkie możliwe ustawienia w telefonie i Gear Fit2 i nie mogę znaleźć przyczyny. 

Czy mogę prosić o jakąś podpowiedź?

Pozdrawiam serdecznie Forumowiczów

Basza

0 Like
7 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Obawiam się, że po zmianie telefonu wystąpił problem z niepełną kompatybilnością obu urządzeń. Czasami tak jest, że w przypadku sparowania modeli różnych producentów nie uzyskamy obsługi wszystkich funkcji. Kwestia często omawiana na forum. Dla różnych producentów telefonów, różne funkcje są nie obsługiwane. W przypadku twojego huaweia padło na budzik. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Basza
Explorer
Opcje
Dziękuję za szybka odpowiedź.
Jeszcze się nie poddam 😉
Pozdrawiam serdecznie
Basza
0 Like
-NormaN-
First Poster
Opcje

Hej

Ja mam analogiczną sytuację samsung watch 46mm nie obsługuje budzika w Huawei p20 lite (ANE-LX1). Pytałem o to i o inne funkcje powiadomień przed zakupem w salonie samsunga i dostałem odpowiedź że generalnie nie ma absolutnie znaczenia producent urządzenia ponieważ lilczy się system operacyjny. Jak widać nie do końca tak jest.

Sprawdziłem równiez opcję z budzikiem googli pobranym ze sklepu play - bez zmian.

0 Like
Basza
Explorer
Opcje
Niestety. Ja oddałam zegarek. Przy wymianie telefonu na nowy zastanowię się nad zakupem obu rzeczy z jednej firmy. Chyba tylko to zagwarantuje idealną kompatybilność. Firma nie ważna, liczy się system - to bajki.
Pozdrawiam
Basza
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@-NormaN-, Niestety alarm z telefonu nie będzie w pełni lub w ogóle współpracować z zegarkiem, jeśli jest on połączony z innym telefonem niż Samsung. W aplikacji Galaxy Wearable włączyłeś powiadomienia, dla aplikacji alarmu ?

Możesz też ustawić alarm bezpośrednio w zegarku z pominięciem telefonu.

0 Like
-NormaN-
First Poster
Opcje

Hej

Dzięki za odpowiedź, tak wszystko jest ustawione poprawnie. Poprostu nie działa. Dziwne że skoro problem jest znany od dłuższego czasu to nie pojawiła się żadna łatka.

0 Like
-NormaN-
First Poster
Opcje

Dzięki za odpowiedź, mnie zależy na interakcji z powiadomieniami, a z tego co wiem na ta chwile samsung oferuje największe możliwości dlatego chyba raczej zamienie telefon.

0 Like