Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galxy Watch 4 - festiwal niekompetencji supportu i brak rozwiązań

(Temat utworzony: 11-10-2021 08:53 AM)
680 Wyświetlenia
ticwatchmd
Journeyman
Opcje

Kupiłem Galaxy Watch 4 w wersji LTE.
Na telefonie Xiaomi zainstalowałem Galaxy Wearable. 
Po zalogowaniu na konto samsung w "zarejestrowane urządzenia" nie ma zegarka, choć aplikacja widzi go normalnie.
Po wejściu w findmymobile również jest "brak urządzeń"
Po wejściu w aplikacji Wearable w znajdź mój zegarek mogę go tylko wymazać, lub zablokować, ale znaleźć już nie.

- Czat supportu angielskiego, po rozmowie z przełożonymi stwierdził, że Watch 4 może być lokalizowany tylko po Bluetooth, a nie po GPS i LTE.
- Polski support raz stwierdził, że Findmymobile jest tylko do telefonów i tabletów  i dlatego nie ma tam zegarka
kazali pobrać SmarthThings. W SmartThing zegarek nie istnieje. Nie można go ani znaleźć, ani dodać.
- Kolejny kontakt z Polskim supportem stwierdził, że mam mieć mapkę w aplikacji Wearable
- Kolejny kontakt, kazał klikać w trzy kropki w aplikacji, aby wejść w ustawienia i wybierać nieistniejące funkcje w aplikacji.

Obecnie jestem mocno sfrustrowany tak wysoką nieznajomością własnych produktów przez Samsunga.
Przebijają poziomem niekompetencji wszystkie infolinie banków razem wziętych.

Czy miał ktoś podobne problemy i doszedł z tym do jakiejś prawdy?

0 Like
28 Odpowiedzi
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Zegarek Watch 4 jak na razie będzie pracował tylko i wyłącznie z telefonami samsunga, na chwilę obecną nie ma możliwości sparowania go z telefonami innego producenta.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ticwatchmd  Witam

Co do widoczności zegarka na stronie Find My Mobile to powinien być on widoczny po poprawnym zalogowaniu na konto Samsung.

Sprawdż jeszcze raz czy jest widoczny na tej stronie:

https://findmymobile.samsung.com/#home 

https://www.samsung.com/pl/support/warranty/ 

ticwatchmd
Journeyman
Opcje

Oczywiście nie jest:)

Wkleję tutaj otrzymane zalecenia od supportu wraz z odpowiedziami z mojej strony.

Witam,

W odpowiedzi na Państwa informacje, odpowiadam:

"Proszę wykonać następujące kroki:
1. Otworzyć aplikację galaxy Wearable"
- Zrobione

"2. Kliknąc Znajdź mów zegarek (Find My Watch)"
Zrobione

"3. zostanie Pan przekierowany na stronę Smart Things"
- Nie jestem nigdzie przekierowywany. Otwiera się znajdowanie telefonu w aplikacji.
Załączenik 1.

"4. w zależności od oprogramowania: przesunąć na dół strony i kliknąć na niebieski link findmymobile
LUB
kliknąć przycisk GET LOCATION"
- Nie ma żadnego linku "find my mobile". Nie ma żadnego "Get location".

"Ponadto, po zarejestrowaniu zegarka w aplikacji Galaxy Wearable, powinien Pan już widzieć swój zegarek automatycznie w usłudze FindMyMobile."
- Właśnie tu jest problem-moja lista urządzeń w FindMyMobile jest pusta. Nie ma tam żadnego urządzenia więc nie ma czego znajdować.
Załącznik 2

"Proszę upewnić się, że:
ustawiona jest opcja zdalnego sterowania . Galaxy Wearable -> 3 krokpi z prawej górnej strony -> ustawienia -> zezwolić na znajdowanie urządzenia"
- Nie ma żadnych 3 kropek z prawej górnej strony, ani żadnej opcji zezwalania na znajdowanie urządzenia.
Załącznik 3.

"ma Pan zaktualizwoane oprogramowanie na telefonie i zegarku"
Mam zaktualizowane. Wersja Wearable na telefonie: 2.2.43.21092861

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę spróbować zarejestrować jeszcze przez ten link:

https://www.samsung.com/pl/mypage/#myd05-product-registration 

ticwatchmd
Journeyman
Opcje

"Ta witryna jest nieosiagalna".

To dobry link?

0 Like
ticwatchmd
Journeyman
Opcje

ticwatchmd_0-1633966752089.png

Numer seryjny dobry, potwierdzony przez support telefonicznie.

Niestety zarejestrowac nie mozna.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
ticwatchmd
Journeyman
Opcje

Przynajmniej inna grafika:)

ticwatchmd_0-1633971659775.png

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ticwatchmd  Czy robisz to z poziomu telefonu czy przeglądarki na laptopie?

https://my-samsung.com/pl/mysamsung/#/not-logged-in

Poza tym co do pierwszej twojej wiadomości tak informacja jest podawana w instrukcji obsługi urządzenie niezależnie od producenta.

Kompatybilne smartfony i dostępne funkcje mogą się różnić w zależności od regionu, operatora i urządzenia.