Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra nie łączy się z telefonem

(Temat utworzony: 29-08-2021 12:33 AM)
22495 Wyświetlenia
Momo029
Journeyman
Opcje

Witam, chciałam się spytać co zrobić jak samsung galaxy watch 4 nie chce się połączyć z telefonem? Nie umiem przejeść : spr. telefon, aby ukończyć konfiguracje. Bardzo proszę o pomoc. 

374 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@EDi-44, Na odwrocie pudełka z zegarkiem znajdziesz poniższy zapis

Use with a smartphone running Android 10.0 or higher & 1.5GB memory above.

Niestety nie połączysz Watch 6 z Galaxy S8 | S8+.

Arkadiuus
Apprentice
Opcje
Zegarek przestał się łączyć z telefonem (S23 Ultra). Mam tylko powiadomienie na zegarku "Odłącz i zresetuj by ponownie sparować zegarek z telefonem"

Odnoszę wrażenie, że to się stało po ostatniej aktualizacji telefonu. 

Ktoś miał podobnie? Jest inne rozwiązanie niewymagające resetowania zegarka?

Z góry dziękuję za pomoc!
0 Like
Eminem_
Pioneer
Opcje
Spróbuj rozłączyć parę i sparować ponownie. Miałem ten problem ze starym telefonem (Huawei P20 Pro) I zegarkiem (Oppo Watch 46mm), po wielu próbach, tylko format zegarka (hard reset) pomógł.
0 Like
Arkadiuus
Apprentice
Opcje
Nie powiodło się.
Funkcja " połącz z nowym telefonem" zakończona niepowodzeniem.

Irytujące...
0 Like
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Mój 5 pro ,regularnie się całkowicie rozłącza z tel. Pomaga tylko reset do fabrycznych. Dlatego ostatnimi czasy leży nie uzywany. Bo zegarek kupiłem nie po to, żeby co chwilę ustawiać wszystko od nowa.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Arkadiuus Zreinstaluj Galaxy Wearable na telefonie. Możesz też zrobić Wipe Cache na telefonie - to pomaga przy problemach z aktualizacją. Przesyłam poradnik, tylko pamiętaj, żeby podłączyć telefon kablem USB do komputera, inaczej nie wejdziesz w recovery:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Maniollo Jeżeli resetowałeś już kilka razy, to sprawdź jeszcze, czy zegarek będzie też rozłączał się z innymi telefonami, albo od razu oddaj go na diagnostykę w serwisie na gwarancję. Przesyłam lokalizacje serwisów:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
Janusz87
Apprentice
Opcje
Witam wszystkich,  
Jestem świeżo po zakupie smartwatch i pojawił się problem. Mam telefon Samsung Galaxy S8+ wersja androida 9 I aktualna wersję Galaxy Wearable ale nie mogę połączyć tych urządzeń razem. Najciekawsze jest to że telefon znajdzie zegarek ale czyta jako słuchawki i wyskakuje komunikat, że moja wersja oprogramowania nie jest aktualna i nie obsługuje słuchawek... będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam. 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Zegarek łączymy przez aplikacje Galaxy Wearable a nie bezpośrednio przez bluetooth.

Uruchom aplikację Galaxy Wearable → Start → po wyświetleniu okna uruchamiania Bluetooth wybierz produkt, z którym chcesz nawiązać połączenie → stuknij Gotowe.
0 Like
Janusz87
Apprentice
Opcje
Tak też robiłem, ale zamiast zegarka wyskakuje komunikat odnośnie słuchawek...
0 Like