Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch4/Watch5/Watch6/Watch7/Ultra - czym najlepiej ładować

(Temat utworzony: 30-08-2021 07:25 PM)
26212 Wyświetlenia
Chiron17
Journeyman
Opcje

Hej ! Czym najlepiej ładować watcha 4 ? Trzeba kupić stacje czy podejdzie ładowarka od telefonu?

148 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Mimo że urządzenia mają zabezpieczenia przed przegrzaniem( które też mogą ulec uszkodzeniu) to proponuję Pani ładować taki zegarek standardową bezpieczną ładowarką 5V 2A
andrzejek98
Journeyman
Opcje
Dzień dobry, na faktyczną szybkość ładowania ma wpływ wiele czynników. W przypadku ładowania indukcyjnego m.in wpływ ma moc adaptera jak i moc ładowarki indukcyjnej w przypadku oryginalnej ładowarki samsunga od zegarka wynosi ona około 10w. Wiec zegarek nie będzie sie ładował szybciej niż z mocą 10w. W przypadku markowych adapterów adapter nie będzie korzystał z mocy większej niż jest potrzebna do szybkiego ładowania tzn. że kostką o mocy 45w można ładować ten zegarek. Jednakże dla świętego spokoju, zalecałbym ładownie ładowarką o mniejszej mocy w celu zapobiegnięcia ewentualnemu przegrazaniu.
0 Like
LostInThisWorld
Journeyman
Opcje
Cześć, jaką zasilacz do ładowania dołączonym kablem będzie odpowiedni? Czy faktycznie trzeba kupować oryginalna kostkę samsunga za ok 100 zł, czy zwykły zasilacz z Auchan za 30 zł 25w wystarczy? Nie zależy mi na szybkim ładowaniu. Pytam, bo nie mam pojęcia, czy w ten sposób można jakkolwiek zaszkodzić baterii smartwatcha.
Gabarosik
Helping Hand
Opcje
Powinno się kupować ładowarki od producentów urządzenia to jedyna gwarancja że ta ładowarka będzie działać odpowiednio czasami lepiej przepłacić aby mieć od producenta niż od nieznanego
LostInThisWorld
Journeyman
Opcje
W jaki sposób taka ładowarka może zaszkodzić dołączonemu do zegarka kablowi? Może jednak nie warto przepłacać? Przecież kabel jest oryginalny, wiec wydaje mi się, że kostka nie powinna być problemem.
0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!

Galaxy Watch 6 wspiera ładowanie o mocy 10W, czyli 5V 2A. Po przekroczeniu pewnego poziomu naładowania baterii, ta wartość spada do ok. 5W.

Co do samej ładowarki, to Samsunga podaje na swojej stronie, że najlepiej korzystać z ich zasilacza o mocy 25W i tego bym się trzymał. Co prawda dobrej klasy zasilacz innej marki nie powinien zaszkodzić zegarkowi, ale podejrzewam, że taki nie będzie wiele tańszy. Dodatkowo, kupując oryginał masz pewność, że "szybkie" ładowanie 10W będzie funkcjonowało prawidłowo.

Osobiście do ładowania wszystkich GW, które miałem, a trochę ich było, najczęściej używałem portu USB w komputerze. Nigdy nie było żadnych problemów.
0 Like
LostInThisWorld
Journeyman
Opcje
Generalnie nie dziwię się, że Samsung poleca wyłącznie swoje ładowarki. Jaka firma zrobiłaby inaczej? Wydaje mi się, że skoro kabel jest oryginalny, to pobierze odpowiednią ilość prądu i odpowiednią dostarczy do zegarka, nie uszkadzając jego baterii. Póki co zegarek ładuje się normalnie. Sprawa wyglądałaby zgoła inaczej, gdyby zarówno kabel, jak i zasilacz były nieoryginalne. Są to natomiast tylko moje gdybania. Niedodawanie zasilaczy do swoich sprzętów i sprzedawanie ich osobno to dodatkowy i łatwy zarobek na klientach. Są to natomiast tylko moje gdybania. Niestety sam argument, że "lepiej używać ładowarki producenta, bo tak zaleca", do mnie nie trafia w przypadku smartwatcha. Jak już wspomniałem, nie zależy mi na szybkim ładowaniu zegarka, tylko po prostu na zwykłym, bezpiecznym ładowaniu, nic poza tym. Swojego drugiego GW ładuję podłączając kabel do stacji dokującej DELL.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Do ładowania zegarka najlepiej sprawuje się ładowarka 5V 2A
rybus85
Helping Hand
Opcje
Ładuj obojętnie jaką. Każdy sprzęt i tak dopasowuje sobie moc ładowania. Ja akurat mam podpietą ładowarkę uniwersalną z PD i QC3.0. Podpięta kablem w oplocie baseusa pod mate Samsunga na dwa urządzenia(telefon i zegarek). Ładuje tak od dobrych dwóch lat. Zero problemów. Startuje,ładuje,telefon sam od razu wskakuje na szybkie ładowanie bezprzewodowe,zegarek tak samo. Oba na raz tak samo.
0 Like
LostInThisWorld
Journeyman
Opcje
Podłączyłem kabel od watcha pod oryginalną ładowarkę samsunga i pokazał identyczny czas ładowania, jak przy tańszym zamieniku.
0 Like