Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch z Wear OS Google Assistant w Polsce. Poradnik, aby działał

(Temat utworzony: 24-05-2022 09:53 PM)
16175 Wyświetlenia
Devilcry1987
Explorer
Opcje

Wejdź w ustawienia aplikacje google,

Wejść w prawym górnym rogu na swoje zdjęcie lub avatar ,
Wejść w ustawienia ,
Następnie google asystent ,
Języki asystenta ,
Następnie język polski zmienić na English ( United States),
Po zmianie niżej pojawi się rubryka dodaj język,
Dodać język Polski jako drugi. 

I tyle i na zegarku Wejść w google asystent ,
Wybróbuj,
Dokończyć na telefonie ,
Przeprowadzić voice match po angielsku , aby rozpoznawał nasz głos ,
Następnie używać google asystenta po polsku i będzie również rozumiał. 

W razie jakby pokazywał pogodę w F a nie C to w google asystent trzeba to zmienić. Jest tam opcja pogody. 
Przejdź do rozwiązania
161 Odpowiedzi
Robert24
Pioneer
Opcje

Za ciągłe nasłuchiwanie odpowiada włączona komenda "OK Google" w zegarku (Ustawienia->Google->Asystent->"OK Google").
Problem ze zżeraniem baterii w moim Watch 5 Pro rozwiązałem wyłączając tą opcję (mam ustawionego asystenta na dłuższe przytrzymanie wciśniętego przycisku), oraz zainstalowanie aplikacji Asystent na telefonie (z jakiegoś powodu nie wystarczał mu asystent domyślnie wybudzany gestem, czy komendą "OK Google" na telefonie). Teraz gdy nie korzystam z asystenta nie mam go uwzlędnionego w zużyciu baterii i bateria wytrzymuje mi około 3 dni przy moim użytkowaniu i korzystaniu z e-sim, bez tego 1,5 dnia to był max.

Devilcry1987
Explorer
Opcje
Najlepiej wyłączyć ok google i ustawić na górny przycisk aby przytrzymać i włączyć asystenta. Ten sam guzik ustawiony mam na portfel google po dwukrotnym naciśnięciu. Bez sensu mieć włączone ok google w zegarku , telefonie i w domu na głośniku i Plus telewizor. Urządzenia głupieją bo nie wiedzą do kogo mówię. Więc ustawione mam tam gdzie trzeba a resztę włączam ręcznie.
0 Like
Maronek
Journeyman
Opcje
Mam problem z asystentem google na zegarku Galaxy Watch4. Przez jakiś czas rozumiał tylko angielski, ale to już udało się naprawić, niestety aktualnie nie potrafi zadzwonić do kogoś albo włączyć jakiegoś urządzenia typu smart gniazdko. Za każdym razem jest to:

image

Natomiast gdy mu powiem, by włączył jakieś urządzenie to on po prostu szuka wyników w internecie zamiast je włączyć. 
Postanowiłem specjalnie wyłączyć te wyniki, więc na telefonie pojawiło się takie okienko:

image

Po włączeniu wyników asystent na zegarku w dalszym ciągu wyświetla ten sam komunikat tylko już bez wyskakującego okienka w telefonie.
Przy próbie zadzwonienia z poziomu telefonu do kogoś z kontaktów jest takie coś:

Ponowne parowanie asystenta na zegarku z telefonem nic nie pomogło

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Maronek Zdaje się, że asystent nie działa w 100% tak samo jak na telefonie. Przykładowo dając komendę "zadzwoń do emila", zegarek nie zadzwoni i zacznie szukać w internecie. Spróbuj najpierw powiedzieć "zadzwoń pod numer..." i podasz numer to zegarek powinien spokojnie zadzwonić. Możesz też powiedzieć "zadzwoń do kogoś z kontaktów". Wtedy zegarek zapyta do kogo i wtedy można powiedzieć "Emila Iksińskiego".

0 Like
Michau-
Student
Opcje
Cześć, 
W jaki sposób mogę zainstalować google asystenta na moim zegarku? Nie działał prawidłowo i po próbie reinstalacji nie mogę go znaleźć w sklepie. 
Z góry dzięki za odpowiedź 😁
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę spróbować przez Google Play z poziomu telefonu.

Dodatkowo proszę zapoznać się z poniższym tematem. Opisano tam konfigurację asystenta

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/asystent-google-na-galaxy-watch-4-najprawdopodobniej-teg...
Motaba
Navigator
Opcje

Witam jak zainstalować na zegarku Galaxy Watch4 Classic asystenta googla. Klikam na zegarku sklep googla ale nie wyszukuje mi wogole aplikacji asystenta. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Motaba
Navigator
Opcje
Wogole nie mam aplikacji asystenta ta zegarku
0 Like