Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch z Wear OS Google Assistant w Polsce. Poradnik, aby działał

(Temat utworzony: 24-05-2022 09:53 PM)
16024 Wyświetlenia
Devilcry1987
Explorer
Opcje

Wejdź w ustawienia aplikacje google,

Wejść w prawym górnym rogu na swoje zdjęcie lub avatar ,
Wejść w ustawienia ,
Następnie google asystent ,
Języki asystenta ,
Następnie język polski zmienić na English ( United States),
Po zmianie niżej pojawi się rubryka dodaj język,
Dodać język Polski jako drugi. 

I tyle i na zegarku Wejść w google asystent ,
Wybróbuj,
Dokończyć na telefonie ,
Przeprowadzić voice match po angielsku , aby rozpoznawał nasz głos ,
Następnie używać google asystenta po polsku i będzie również rozumiał. 

W razie jakby pokazywał pogodę w F a nie C to w google asystent trzeba to zmienić. Jest tam opcja pogody. 
Przejdź do rozwiązania
161 Odpowiedzi
Biohazard010
Pioneer
Opcje

Proszę o poradę , jak zainstalować , dlaczego nie mam tej apk w sklepie jak i w zegarku . Przecież bixby jak zwykle czyli od  10 lat nie działa w języku polskim ! 

0 Like
Biohazard010
Pioneer
Opcje

kolego....... wyszukiwarka wasza systemowa , nie znalazła takiego tematu , nie moja wina .... zacząłem właśnie od lupki .. Tak w ogóle to forum jest bardzo nieczytelne  . 

0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Na zegarku w sklepie play na samym dole masz zarządzenie aplikacjami. Tam znajdziesz aktualizację asystenta. Po niej możesz go skonfigurować, ale najpierw na telefonie zmień język asystenta na angielski. Po konfiguracji na zegarku wróć na polski na telefonie. Wyłącz voice match na zegarku, bo będzie drenował baterię, lub go w ogóle nie konfiguruj, a asystenta ustaw pod przycisk.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fełtek  napisał(a):
A może jeszcze zapytam. Czy wiesz jak ustawić asystenta żeby nie był na czuwaniu czekając na głos, tylko żeby działał po wciśnięciu przycisku? Wywołanie przyciskiem mam ustawione, ale nie wiem jak wyłączyć wywołanie głosem 😁

Opcje z tym związane znajdziesz na zegarku przechodząc kolejno do Ustawienia --> Google --> Asystent

0 Like
Kris8082
Pathfinder
Opcje
Asystent nie działa na watch 6 classic przy próbie konfiguracji na telefonie wyświetla komunikat NIE OBSLUGUJE TWOJEGO JĘZYKA
język zmieniałem w ustawieniach google asystenta na angielski ale nic to nie daje beż zmian ciągle ten sam komunikat

Asystent Zaktualizowany i zegarek też 
Czy mozna to jakoś obejść 
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kris8082, Spróbuj jeszcze w telefonie zmienić język na angielski na czas konfiguracji Asystenta.

0 Like
Kris8082
Pathfinder
Opcje
Było zmieniane i też nic poxatym mam jeszcze jeden watch 6 i w tym drugim to samo
jetka
Navigator
Opcje
Miałem podobny problem, trzeba zmienić przy konfiguracji na angielski potem na polski(w telefonie) i będzie lux śmigało, ale jeżeli masz parę kont google na telefeonie to na wszystkich należy zmienić lub wyzerować ustawienia asystenta, bo coś się gryzą?🤷🏻
Mati100
Navigator
Opcje
mógłby mi ktoś powiedzieć jak ustawic asystenta na zegarku? bo wiem ze się da ustawic ale pierw trzeba go na angielski a potem na polski zmienić tylko nie wiem jak, bede wdzięczny za pomoc 😇
0 Like