Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy watch z LTE - połączenie zdalne przez WiFi/lte nie działa.

(Temat utworzony: 02-08-2024 09:49 PM)
838 Wyświetlenia
k0R70n
Pioneer
Opcje
Cześć. 
Zastanawia mnie dlaczego w zegarku z LTE, przy włączonym połączeniu zdalnym, kiedy nie jestem połączony przez bluetooth tylko przez wifi albo lte, praktycznie połączenie zdalne nie działa. Zegarek jest rozłączony z telefonem i pomimo działającego wifi i lte w zegarku to powiadomienia z telefonu nie przychodzą. 
W innym modelu tylko z bluetooth bez lte. Zegarek po rozłączeniu z bluetooth nawiązuje połączenie z wifi i łączy się z telefonem przez wifi. W zegarku, modelu z lte takie coś się nie dzieje, nie działa, dlaczego?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
k0R70n
Pioneer
Opcje
Cześć.
Wczoraj doszedłem do praktycznie takiego samego rozwiązania. Zrobiłem takie kroki:
All operations on the phone
1. Play Software Service - I cleaned all data, and un-installed all update.
2. Galaxy wearable manager. The same. Cleaned all data and un-installed.
After that restat the phone.
3. My watch after that, couldn't connect. Then I have to reset to factory setting my watch and start new connecting operations.
Now everything working wery well.

Thanks and meaby this will be helpful for some one else.
😉

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
k0R70n
Pioneer
Opcje
Nie działa pomimo, że teoretycznie połączenie zdalne jest włączone. Tak wygląda to na Watch 5 Pro LTE1722628200972.jpg
0 Like
k0R70n
Pioneer
Opcje
Tak wygląda to na Watch Ultra LTE. Tu też połączenie zdalne nie działa.1722628377986.jpg
0 Like
Mwwm
Explorer
Opcje
Chyba w ustawieniach telefonu trzeba włączyć połączenia na innych urządzeniach czy coś, przynajmniej tak to się prezentuje na Watch41722656918422.jpg1722656918451.jpg
0 Like
k0R70n
Pioneer
Opcje
Tak można zrobić jeżeli zegarek jest tylko bluetooth. Jeżeli jest lte nie ma takiej możliwości, którą opisujesz. Moim zdaniem Ty masz zegarek bez lte i tylko wtedy jest taka opcja do włączenia.
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Bieżący stan zegarka pokazują ikony wskaźników stanu na górze szybkiego panelu https://downloadcenter.samsung.com/content/MC/202404/20240404152106993/PL/Pol/003_getting-started_11...
Poniżej przedstawiłem połączenie zdalne zegarka z tel. przez WiFi oraz LTE. W obydwu przypadkach przychodzą powiadomienia, przynajmniej z tych aplikacji które testowałem spośród wszystkich ustawionych na zegarku jako te które mogą wysyłać powiadomienia. Pewien problem był przy połączeniu zdalnym LTE jak był słaby zasięg, wtedy czasem powiadomienie nie pojawiało się na zegarku.

Screenshot_20240803_130352_sysui.pngScreenshot_20240803_130413_sysui.png

Screenshot_20240803_111225_sysui.pngScreenshot_20240803_111233_sysui.png

k0R70n
Pioneer
Opcje
Dokładnie o to mi chodzi.
U mnie "chmurka" nie pojawia się....
0 Like
Mwwm
Explorer
Opcje
Pewnie tak 😞
PiotrCh
Expert
Opcje

@k0R70n Jeśli "chmurka" się nie pojawia, to znaczy, że zdalne połączenie pomiędzy telefonem a zegarkiem nie jest nawiązane. Aby ta synchronizacja zadziałała, usuń dane z usług Google Play na telefonie: Ustawienia -> Aplikacje -> Usługi Google Play -> Pamięć -> Zarządzaj pamięcią -> Zarządzaj noszoną pamięcią (można również wyczyścić wszystkie dane). Następnie konieczne będzie zresetowanie zegarka i ponowne sparowanie z telefonem. Po wykonaniu tych czynności pozostaw zegarek na ładowarce i podłączony do Wi-Fi na minimum godzinę, dzięki czemu aplikacje działające w tle będą mogły się zaktualizować. Dzięki temu "chmurka" powinna się pojawić.

Rozwiązanie
k0R70n
Pioneer
Opcje
Cześć.
Wczoraj doszedłem do praktycznie takiego samego rozwiązania. Zrobiłem takie kroki:
All operations on the phone
1. Play Software Service - I cleaned all data, and un-installed all update.
2. Galaxy wearable manager. The same. Cleaned all data and un-installed.
After that restat the phone.
3. My watch after that, couldn't connect. Then I have to reset to factory setting my watch and start new connecting operations.
Now everything working wery well.

Thanks and meaby this will be helpful for some one else.
😉