17-08-2019 07:41 PM
Cześć. Mam problem. Od wczoraj mam galaxy watch 46mm i mimo że jest włączona opcja "zegarek zawsze włączony" to on i tak gaśnie. Nie wiem czy coś oprócz tego mam jeszcze wyłączyć lub włączyć czy może jest on jakiś wadliwy.
01-04-2023 11:09 PM
Mam problem z wygaszaczem ekranu.
Po ustawieniu wygaszania ekranu na 15 sekund , 30 sekund lub na dłużej, zegarek po wybudzeniu i tak wygasza się nawet po 2-5 sekundach.
Przy "always on display" nawet po 1 sekundzie się ściemnia - na pewno nie po 15 sekundach. Mam wrażenie, że to gaśnięcie jest przy ruchu ręką. Jak ręką nie ruszam gaśnie ciut później, ale nie po 30 sekunsach/ 1 minucie- zgodnie z ustawieniami.
Kolejne pytanie dotyczy tego, czy zegarek powinien się wygaszać podczas działania aplikacji typu nawigacja ? Jak z niej korzystać skoro w trakcie nawigowania ekran gaśnie ?
Mam wyłączony gest budzenia w ustawieniach zegarka, tryb oszczędzania energii, tryb kinowy, tryb dobranoc, blok. przed wodą.
Proszę o pomoc, bo ten wygaszacz odbiera mi frajdę z korzystania z zegarka 😞
Pozdrawiam
02-04-2023 09:04 AM
@Dagi78 Cześć
Jeżeli mimo ustawień wyłączeniu wygaszania ekranu po 15 sekundach zegarek wygasza się po innym czasie to proponuję ponownie uruchomić zegarek i zobaczymy czy dalej będzie ten problem występował.
02-04-2023 12:27 PM — edytowano 02-04-2023 03:19 PM
@PrzemekM Cześć,
Mam go po prostu wyłączyć i ponownie włączyć , czy niezbędny jest reset do ustawień fabrycznych? Wolę doprecyzować
Edit. Wyłączyłam i włączyłam zegarek. Wcześniej sprawdziłam aktualizacje - wszystko zaktualizowane. Po ponownym włączeniu ustawiłam na 1 minutę i wygasił się po kilku sekundach 😞
Ps. Nadal mam wrażenie ,że gaśnie po ruchu ręką mimo, iż opcja jest wyłączona.
02-04-2023 03:25 PM
@Dagi78 tak zrobiłbym reset do ustawień fabrycznych
02-04-2023 09:37 PM
@PrzemekM no niestety po resecie wciąż zegarek gaśnie po swojemu. Jak ręka jest nieruchomo, to wygaszacz nie włącza się przed ustawionym czasem, ale gdy tylko podniosę rękę / ruszę nadgarstkiem, to po kilku sekundach gaśnie. Przez to nie jestem w stanie np. zrobić pomiaru nasycenia krwi tlenem, bo wymaga to uniesienia ręki, a że ekran gaśnie, to nie mogę klikać w polecenia.
03-04-2023 07:21 AM
@Dagi78 reset zegarka był Beż przywracania kopii zapasowej?
03-04-2023 08:10 AM — edytowano 03-04-2023 09:27 AM
Dodam jeszcze, że zegarek jest zupełnie nowy. Ma kilka dni.
03-04-2023 12:45 PM
@Dagi78 A czy masz na nadgarstku jakieś tatuaże, albo bardziej rozległe blizny? Spróbuj założyć zegarek na drugą rękę, albo załóż go na inną osobę i spróbuj ponownie - nie raz widziałem tego typu problemy właśnie u osób z tatuażami.
03-04-2023 12:57 PM
@PatrykF nie mam tatuaży, ani blizn na nadgarstku. Zegarek zakładała też inna osoba i jest to samo. Wystarczy, że ruszy ręką i ekran się wygasza nawet po kilku sekundach mimo , iż ustawiony jest na 1 minutę. Jutro przyjdzie drugi zegarek i zobaczę, czy będzie to samo ...
Jeżeli z drugim zegarkiem będzie ok, to ten resetować do skutku, czy oddać do autoryzowanego serwisu? Możecie jakiś polecić w Lublinie?
Nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić 😞
03-04-2023 01:12 PM
@Dagi78 najbliższy serwis można znaleźć pod tym linkiem:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/