Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch (SM-R810) bezel praktycznie się nie obraca

(Temat utworzony: 08-12-2020 10:27 AM)
1497 Wyświetlenia
GeoT
Pioneer
Opcje

Witam

Kupiłem żonie w tamtym roku Galaxy Watcha. W tamtym tygodniu pojawił się dziwny problem. Bezel obraca się tak ciężko, że praktycznie jest nie do ruszenia. Przy siłowym obracaniu słychać jakieś pstryknięcia. Do tego przyciski też nie łapią za pierwszym razem.

Mieliście coś takiego?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GeoT  Witam 

Czy zegarek miał styczność kiedyś z jakimś piaskiem lub innymi drobnymi pyłami lub był zalany czymś lepkim?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GeoT  Witam 

Czy zegarek miał styczność kiedyś z jakimś piaskiem lub innymi drobnymi pyłami lub był zalany czymś lepkim?

GeoT
Pioneer
Opcje

Żona twierdzi, że nie. Raczej regularne użytkowanie bardziej w biurze niż przy betoniarce :winking-face:

EDIT: Panowie przepraszam, zabrałem pod prysznic i wypłukałem i jest ok 🤣

Dla kolegi PrzemkaM plus za sugestię ... 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GeoT  No właśnie stąd moje pytanie ponieważ kiedyś miałem sytuacje gdzie zegarek został zalany colą i nie chciał się obracać dokładnie ten sam element. Dopiero po umyciu w wodzie wszystko wróciło do normy.

Cieszę się że problem ustąpił 😀

GeoT
Pioneer
Opcje

A ja już się zbierałem kurierem wysyłać na serwis bo jest na gwarancji. Ale byłby ubaw ...

0 Like
Fełtek
Pioneer
Opcje
Witam. Od kilku dni ciężko mi się obraca bezel w Classicu 4. Nie zauważyłem żeby coś z pod niego wypadło. Nie mam już na niego gwarancji, a domyślam się że serwis zawoła sporo. Nie zalałem go niczym innym jak wodą. Można coś z tym zrobić domowym sposobem? Jakieś smarowanie czy coś? 
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje

Sam jestem posiadaczem classica i pamiętam, jak sam miałem takie problemy. Pierwszym takim oczywistym rozwiązaniem będzie obracanie bezla w jedną i drugą stronę do końca przez jakieś 2 minutki. Jeżeli, to nic nie da, to możemy spróbować lekko go zanurzyć w wodzie na jakies 15 sekund oczywiscie pod niskim  cisnieniem, czyli np do szklanki wlewamy wodę, włączymy ochronę ekranu na zegarku i kręcimy przez 15-40 sekund. Oczywiście najpierw sprawdź, czy nie ma jakiegoś pęknięcia na zegarku. 

Jeżeli, to nic nie da, to albo kupujemy nowy bezel (koszt jakiś 25-75zł) albo udajemy się do serwisu.

0 Like
Fełtek
Pioneer
Opcje
Kupił bym nowy bezel i myślę że bym go nawet wymienił bo jestem dość zdolny manualnie. Jeśli możesz to powiedz gdzie kupię odpowiednie elementy i może znasz jaki tutorial z, wymiany żeby zobaczyć co i jak 😁
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fełtek  Jak kolega wcześniej wspomniał można delikatnie zamoczyć go w wodzie, a jak nie chcesz ryzykować to pozostaje serwis.

Fełtek
Pioneer
Opcje
Ale dlaczego ryzykować? Kąpię się z nim, przecież ten zegarek ma certyfikat szczelności IP jakieś tam 🤭