Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch SM-R800 Problemy po aktualizacji oprogramowania

(Temat utworzony: 04-01-2022 11:24 AM)
959 Wyświetlenia
NorbertN
First Poster
Opcje

Witam, 

Pod koniec roku 2021 pojawiła się aktualizacja oprogramowania do tego smartwatatch. Próbowałem jej unikać, ale ciągle przypominała się na zegarku i na telefonie. W końcu po kilkunastu dniach "poddałem się" :smiling-face: i zainstalowałem tą aktualizację.

Po aktualizacji kompletnie przestał działać barometr, częste są problemy z pomiarem tętna, prawie nigdy nie mierzy snu. Kilkakrotnie już restartowałem urządzenie do ustawień fabrycznych, nigdy nie przywracałem poprzednich ustawień, ale problemu nie udało się naprawić. 

Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić? Czy jest możliwe przywrócenie poprzedniej wersji oprogramowania smartwatch?

0 Like
11 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@NorbertN  Witam

Czy po przywróceniu ustawień fabrycznych zegarka była przywracana kopia zapasowa?

NorbertN
First Poster
Opcje

Nie, nie przywracałem kopii zapasowej. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@NorbertN  Reset do ustawień fabrycznych po aktualizacji to wszystko co możemy zrobić. Jeżeli problem nadal wysypuje pozostaje niestety wizyta w serwisie.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

NorbertN
First Poster
Opcje

No, to chyba zła wiadomość, ponieważ gwarancja już się skończyła 😞 Miałem smarta w serwisie chyba w sierpniu i wówczas praktycznie wszystko było wymienione bo problem był podobny - ciśnieniomierz i pomiar tętna przestały kompletnie działać. Po naprawie serwisowej było ok do czasu tej nieszczęsnej aktualizacji. Czy jeżeli problem wystąpił z powodu aktualizacji oprogramowania to Samsung naprawia to nieodpłatnie? Lub może przynajmniej przywraca poprzednie oprogramowanie, które działało dobrze?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@NorbertN  Jeżeli to by była wina aktualizacji to wówczas więcej zegarków, dokładnie ten model miałyby te same problemy.

Jak był użytkowany zegarek, czy narażony był na jakieś upadki?

NorbertN
First Poster
Opcje

Nie - żadnych upadków. Od początku tylko ja go używam, w ten sam sposób użytkowany praca informatyka, jazda na rowerze, spacery - nigdy nie spadł, nie był uderzony.  Problem z Ciśnieniomierzem i pomiarem tętna nastąpił dokładnie po aktualizacji. Do tego czasu nie było żadnych problemów (od naprawy w serwisie).

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@NorbertN  Niestety, nic więcej nie wymyślimy, hard reset to ostateczna rzecz, jak nie przynosi skutku to pozostaje serwis.

NorbertN
First Poster
Opcje

Hard reset - czyli mówimy o procedurze dłuższego przytrzymania przycisku power na wyłączonym zegarku i po pokazaniu się menu ,  wybór Recovery? Jeżeli tak, to właśnie tak zrobiłem przed chwilą i nadal brak odczytu barometru i wysokości, próba pomiaru tętna - co chwilę pojawia się komunikat: "Nie ruszaj się" (choć oczywiście się nie ruszam) i po trzeciej próbie: "Błąd pomiaru".

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@NorbertN  Czujniki są czyste? Proszę przetrzeć zegarek od spodu.