Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch, nie liczy kroków w trakcie spacerów z wózkiem dziecięcym

(Temat utworzony: 19-04-2019 01:25 PM)
19718 Wyświetlenia
Aganie
Student
Opcje

Galaxy Watch nie liczy kroków w trakcie spacerów z wózkiem dziecięcym. Chodząc po mieszkaniu kroki są zliczane, chyba prawidłowo.

Po uruchomieniu aplikacji Samsung Health, w trakcie spaceru, mierzona jest odległość, puls i inne parametry, ale ilość kroków się nie zmienia.

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

0 Like
49 Odpowiedzi
ZiemaF
Apprentice
Opcje

Dziś wykonaliśmy kolejne testy, rejestrowaliśmy aktywność za pomocą Google Fit. Zacznijmy od tego że w Google Fit jest Spacer z wózkiem!!!

Oczywiście tutaj trening całkowicie dobrze się zarejestrował. GPS nie zerwał położenia. 

Dodatkowo wykonaliśmy test i na Google Fit uruchomiliśmy normalny trening chodzenie i tutaj również nie było problemu z rejestracją treningu, prowadzenie wózka nic w tym nie przeszkadzało.

W takim razie wygląda na to że Samsung poprzez aplikację Health ewidentnie dyskryminuje osoby które chodzą na spacery z wózkiem i chcą rejestrować ten spacer jako trening.

Mam nadzieję że ktoś z tego "forum" ma kontakt z osobami które współtworzą aplikację Health na telefon i zegarek i coś w tej kwestii zrobią.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ZiemaF  Dziękuję bardzo za informację pozostaje w takim razie zgłosić to aby zostało to poprawione poprzez aplikację Samsung Members.

0 Like
ZiemaF
Apprentice
Opcje

Aplikacji nie mam, a da się to zrobić przez stronę www?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz spróbować zgłosić błąd za pomocą jednej z dostępnych na poniższej stronie form kontaktu.

Help&Contact Us | Samsung Polska
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like
bea7227
Apprentice
Opcje
Mnie mierzy kroki podczas jazdy rowerem
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bea7227 nie powinno tak być od kiedy Problem występuje?

0 Like
bea7227
Apprentice
Opcje
Mam watch5 od 3 miesięcy i jeżdżę dużo rowerem
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bea7227, Może się tak dziać, ponieważ zegarek nie wstrzymuje liczenia kroków trakcie treningów. Jedyne, co możesz zrobić to w dniu treningu opierać się tylko na wskazaniach kroków policzonych przez telefon, a na czas samego treningu wstrzymywać liczenie kroków w telefonie.

bea7227
Apprentice
Opcje
Dziękuję Kamil za podpowiedź. Spróbuję przy okazji tak zrobić
Ania_87
First Poster
Opcje
Dokładnie, już nigdy więcej zegarków od samsunga.
0 Like