Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Galaxy watch i here go - tryb offline???

(Topic created on: 24-06-2019 09:37 PM)
3216 Views
Pavio
Apprentice
Options

Zainstalowałem na zegarku nawigacje here. Włączam w zegarku i telefonie gps, odpalam na zegarku here. Lokalizuje ziolonym kółkiem moją pozycje. Czyli wszystko ok. Wpisuję miejsce gdzie chce się udać. Pokazuje się kręcące kółko i po jakimś czasie komunikat jesteś w trybie offline połącz się z internetem.  Oczywiście internet w telefonie włączony. Telefon połączony z zegarkiem przez blotooth. Gdzie leży problem? 

0 Likes
6 REPLIES 6
RadekK
Hotshot
Options

Cześć @Pavio,
Czy aplikacja nawigacja Here zaczęła działać poprawnie na Twoim zegarku?

Sprawdź, czy w ustawieniach zegarka w zakładce "Aplikacje", aplikacja Here ma dostęp do lokalizacji.

Jeśli w dalszym ciągu aplikacja nie działa, warto zresetować zegarek zgodnie z instrukcją:
Gruntowany reset zegarka

Dodatkowo zalecam kontakt z producentem aplikacji, do którego e-mail jest podany w Galaxy Store. Możliwe, że usterka jest znana i pracują nad poprawkami.

Koniecznie daj znać, jeśli uda się uruchomić nawigację! :smiling-face:

0 Likes
Szewcu72
MegaStar
Options

@Pavio proponuję pobrać mapy na zegarek. Właśnie sprawdzałem i w połączeniu Gear S3 wraz z S10+ wszystko działa OK. Ale wytyczenie trasy online trwa bardzo długo. I całkiem możliwe, że przez to pojawia się problem z komunikacją. Dlatego warto włączyć WiFi w zegarku i pobrać mapy. Mapy Polski to ok. 615 MB. Po zassaniu map wifi można wyłączyć.

/EDIT/

Sprawdziłem i po instalacji map na zegarku, cały proces trwa dużo szybciej.

HERE WeGoHERE WeGo

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Likes
Pavio
Apprentice
Options
Chciałem ściągnąć mapy ale razem z aktualizacją maja ponad 1gb. To stanowczo za dużo.
0 Likes
Szewcu72
MegaStar
Options

@Pavio a możesz napisać z jaką aktualizacją? Bo ja cały czas widzę 614,7 MB. :thinking-face:

mapy.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Likes
Pavio
Apprentice
Options
Też mi tyle pobrał a potem pokazało się - pobieram aktualizacje ok. 500 MB. I wolnego miejsca zostało mi jakieś 200MB.
0 Likes
Szewcu72
MegaStar
Options

@Pavio no to przyznam, że u mnie nic nie dociągał. 🤔

0 Likes