03-01-2019 01:56 PM
Witam od jakiegoś czasy nie wyskakują mi po ok. godzinie komunikaty o braku aktywności.
Wcześniej wszystko było ok. Mam w zegarku w aplikacji Samsung Health w Ustawieniach włączony Alert Braku Aktywności. Ustawienia harmonogramu od poniedziałku do piątki od 8:00 do 17:00.
Pomimo tego powiadomienia się nie pojawiają.
Macie jakieś propozycje? Czy w aplikacji na telefonie równiez muszę coś włączyć?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
08-02-2019 03:08 PM
03-01-2019 03:57 PM
Powinno być włączone w ustawieniach Samsung Health na zegarku oprócz "Alertu o braku aktywności" również "Wykrywanie treningu", "włączone alerty" oraz warto zajrzeć do czynności jakie ma wykrywać ponieważ tam mogą być powyłączane niektóre aktywności dlatego też może ich nie wykrywać.
04-01-2019 10:42 AM
Mam to wszystko włączone, rozpoznawanie wszystkich aktywności i nadal nie mam powiadomień.
Zastanawiam się czy nie muszę mieć włączonych powiadomień w Samsung Health również w telefonie.
W telefonie mam włączone tylko "inne powiadomienia".
04-01-2019 01:00 PM
Jeszcze sprzydałoby się sprawdzić zakładkę powiadomienia w aplikacji Samsung Gear: Powiadomienia > Zarządzaj powiadomieniami i tam wybrać Galaxy Apps.
14-01-2019 07:48 AM
Mam wszystko ustawione tak jak proponujecie. Poszerzyłem nawet ustawienia harmonogramy na sobotę i niedzielę żeby dać zegarkowi większe szanse na powiadomienia o braku aktywności.
Po restarcie zegarka do ustawień fabrycznych pojawił się raz komunikat o braku aktywności i potem już cisza. Od ponad tygodnia nie mam nadal powiadomień. Coś jest nie tak.
16-01-2019 12:26 PM — edytowano 16-01-2019 01:16 PM
Hej @AaMB,
Szukałem rozwiązania na opisaną przez Ciebie usterkę, jednak nie znalazłem nic, co nie zostało już tutaj przytoczone.
Jeśli wykonywałeś reset z poziomu ustawień zegarka, przywróć zegarek do ustawień fabrycznych poprzez tryb rebooting:
https://www.youtube.com/watch?v=dS06GfiPU0Y
Lub udaj się do serwisu autoryzowanego.
16-01-2019 12:51 PM
Witam
Wykonałem tak jak proponowałeś Factorry Command ale chyba coś jest nie tak bo zegarek nadal ma wszystkie ustawienia.
Może się mylę ale po factorry zegarek powinien chyba być w ustawieniach fabrycznych a ja nadal mam swoje tarcze i wszystkie widgety na miejscu.
16-01-2019 12:57 PM
Dodam jeszcze że zegarek był ostatnio w serwisie w związku z uszkodzoną uszczelką pod pierścieniem. Był wymieniany wyświetlacz i pierścień z uszczelką. Wydaje mi się że od tego czasu nie działa "brak aktywności". Oczywiście z wyjatkiem tego pojedynczego komunikatu bezpośrednio po restarcie zegarka.
Mogę jeszcze zresetować ustawienia i nie podłączać zegarka do telefonu. Może to jakieś ustawienia w aplikacjach na telefonie.
16-01-2019 02:31 PM
@AaMB wykonaj jeszcze raz reset, tylko obejrzyj uważnie film. Nie korzystasz z opcji factory command tylko z recovery, tak aby załadował ponownie czysty system. Musi wrócić do fabryki, innej opcji nie ma.
16-01-2019 05:19 PM
Udało mi się zrobić recovery. Zegarek wyczyścił się do ustawień fabrycznych.
Na razie nie podpiąłem go do telefonu. Sprawdziłem tylko ustawienia rozpoznawania aktywności i powiadomienia o braku aktywności. Harmonogram poszerzyłem do wszystkich dni tygodnia i od 7:00 do 23:00.
Na razie testuję czy zaczną przychodzić komunikaty.
Zastanawiam się czy podczas siedzenia przy biurku telefon może jednak rozpoznawać jakąś aktywność i dlatego nie wyświetla komunikatów. Chyba raczej nie bo co by to miała być za aktywność, pisanie na klawiaturze albo ziewanie