Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch active 2 i pomiar ekg

(Temat utworzony: 18-08-2021 07:23 PM)
738 Wyświetlenia
Ella_E
Explorer
Opcje
Od pewnego czasu nie mogę dokonać pomiaru ekg za pomocą zegarka. Pomiar ciśnienia działa poprawnie. Podczas próby pomiaru ekg wyświetlają się komunikaty: noś zegarek 10minut przed pomiarem, nawilż skórę i spróbuj ponownie, upewnij się że zegarek przylega do Twojego lewego nadgarstka. Telefon mam ciągle ten sam  Galaxy S21, wcześniej wszystko działało bez zarzutu. Proszę o pomoc.
0 Like
11 Odpowiedzi
Eliza22
First Poster
Opcje
Też mam ten problem
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbujcie na początek zresetować zegarek do ustawień fabrycznych. Aby to zrobić należy uruchomić aplikację Galaxy Wearable, przejść do ustawień zegarka i w menu Ogólne wybrać opcję Zeruj. Pamiętajcie, że zabieg ten usunie wszystkie dane i ustawienia zegarka. Trzeba będzie ponownie go połączyć z telefonem i skonfigurować.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ella_E  czy udało się zresetować zegarek?

Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Czy wszystkie aktualizacje są zrobione tj. Wear i Samsung Health Monitor? Jeśli reset nie pomoże to pozostaje serwis. Ja na chwilę obecną nie mam problemu z pomiarem czy RR czy EKG. Może być też i tak ale mogę się mylić że wpływ na to ma czy zegarek jest z Polskiej dystrybucji. Ja mam Active 2 LTE i Note 20 Ultra.
0 Like
Ella_E
Explorer
Opcje
Nie pomogło zerowanie
0 Like
Ella_E
Explorer
Opcje
Zresetowałam, ale nic to nie zmieniło w funkcionowaniu ekg. Reszta funkcji zegarka bez zarzutu
0 Like
Ella_E
Explorer
Opcje
Nie mogę zaktualizować Health monitor. Po ściągnięciu aktualizacji pisze, że instaluje, po czym przerywa i ponownie pisze 'pobierz'. To było wczoraj, a dzisiaj w ogóle nie widzę aplikacji w sklepie galaxy store. Może to jest przyczyna wadliwego funkcjonowania?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aplikacja Samsung Health Monitor nie jest widoczna w sklepie. Można ją pobrać wyłącznie podczas łączenia zegarka z telefonem lub klikając w bezpośredni odnośnik. Spróbuj skorzystać z poniższego odnośnika do sklepu Galaxy Store.

Samsung Health Monitor
https://galaxystore.samsung.com/detail/com.samsung.android.shealthmonitor

Obawiam się, że wina leży po stronie czujnika EKG. Możliwe, że wystąpiła usterka i dlatego ta funkcja nie działa poprawnie. Czujnik znajduje się w przycisku, do którego przykładamy palec. Moim zdaniem konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Ella_E
Explorer
Opcje
Dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc. Zegarek już po naprawie w serwisie - wymieniono przycisk z czujnikiem. Na razie wszystko działa😉