Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 7 problem z portfelem Google

(Temat utworzony: 23-12-2024 07:26 PM)
827 Wyświetlenia
AndrewLordSith
Journeyman
Opcje
Witam. Niestety w żaden sposób nie mogę dodać karty płatniczej do portfela na zegarku. W telefonie płatności działają normalnie. Na zegarku mam to samo konto google. Jednak nie moge dodać karty z ani jednego banku. Za każdym razem po połączeniu z bankiem jest błąd I nie pozwala mi dodać karty. Nie mogę również dodać nowych kart, których nie miałem wcześniej w portfelu google. 
Proszę o pomoc bo nie mogę uruchomić płatności.
13 Odpowiedzi
AndrewLordSith
Journeyman
Opcje
Resety nie pomogly. Zegarek jest zabezpieczony symbolem. Nie wyświetlają mi się karty z portfela. Ale udało mi się dodać jedną z kart - Revolut. Oprócz tej, żadna nie przechodzi autoryzacji.
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Jeszcze małe pytanie, jesteś w Polsce lokalizacja w zegarku włączona i zegarek z polskiej dystrybucji?
0 Like
AndrewLordSith
Journeyman
Opcje
Tak. Zarówno telefon jak i zegarek jest kupiony z oficjalnej dystrybucji w Polsce i region jest ten sam co kraj zakupu na obu urządzeniach. 🤔
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@AndrewLordSith Karty z portfela, które są dodane na telefonie nie powinny się wyświetlać w ogóle na zegarku - to akurat nie jest błąd. Ale mimo wszystko powinno dać się bez problemu dodać kartę poprzez apkę Portfel na zegarku. Może spróbuj poprzez inny telefon? Sparuj zegarek z innym telefonem i znowu spróbuj dodać kartę poprzez zegarek.

0 Like