Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 5 Pro problemy po aktualizacji

(Temat utworzony: 30-12-2024 11:49 PM)
464 Wyświetlenia
lukasbiggie
Explorer
Opcje
Witam mam problem z zegarkiem po nowej aktualizacji. Po pierwsze nie mogę połączyć słuchawek do zegarka (galaxy buds fe) a po drugie dźwięk odtwarzany przez zegarek podczas treningu o informacjach nt. Treningu jest po angielsku. Co najlepsze budżetowe słuchawki Adidas prd01 można normalnie podłączyć do zegarka i wtedy odtwarza powiadomienia z treningu na tych adidasach. Ale połączyć budsy do zegarka się nie da. Wszystko stało się po najnowszej aktualizacji systemu w zegarku. Wcześniej wszystko działało bez problemu. Teraz nie dość że nie mogę połączyć słuchawek buds fe to jeszcze dźwięk z powiadomień jest po angielsku. Oczywiście słuchawki jak i zegarek można bez problemu sparować z telefonem (SGS24 Ultra).

Czy ktoś wie jak rozwiązać tem problem?
0 Like
17 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam czy wyskakuje jakiś komunikat podczas próby połączenia słuchawek z zegarkiem? Proszę wykonać zabieg Wipe Cache Partition zegarka.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/poradnik-galaxy-watch-soft-hard-reset-i-wipe-cache-parti...
Co do języka Angielskiego proszę wejść w Ustawienia zegarka --> ogólne --> w sekcji "Syntezator mowy" proszę sprawdzić czy jest ustawiony język Polski.
lukasbiggie
Explorer
Opcje
Ok sprawdzę to jutro :smiling-face: dzisiaj już niestety muszę iść spać. Odezwę się jeszcze gdyby to nic nie dało.

Nie ma żadnego komunikatu. Tak jakby zegarek wogole nie widział tych słuchawek. Widzi adidas ale budsów nie widzi choć są w trybie parowania.

Teraz idę spać ale jutro się tym zajmę jak wrócę z pracy bo pomału zaczyna mnie to irytować
0 Like
RAADZIEJ
Apprentice
Opcje

Witam.

U mnie po aktualizacji pojawił się z kolei problem z otrzymywaniem powiadomien o połączeniu przychodzącym.Zegarek z dużym opóźnieniem informuje o takim połączeniu.Próby resetowania zegarka nie przyniosły żadnych efektów.W jaki sposób można naprawić ten problem?

0 Like
lukasbiggie
Explorer
Opcje
Mam to samo. Zastanawiam się czy nie odesłać na gwarancję i nie poprosić o downgrade systemu. Chyba że można to zrobić normalnie w domu.
0 Like
lukasbiggie
Explorer
Opcje
Nic to nie dało mało tego zegarek teraz trybie tak jakby miał zapchana cala Pamięć RAM. Ba nie wykrywa żadnych słuchawek nawet adidas. Także Twoja pomoc sprawiła tylko to że aktualnie zegarek nie nadaje się do użytku
0 Like
lukasbiggie
Explorer
Opcje
Nie przetestowali oprogramowania tylko wypuścili bubel. Dobrze że mam wszystko na gwarancji to będę odsyłał aż wreszcie zwrócą kasę na rękojmi
0 Like
RAADZIEJ
Apprentice
Opcje
Ja niestety już gwarancji nie mam.Najgorsze jest to że resetowanie nic nie daje bo i tak instaluje się już to nowe oprogramowanie.
0 Like
lukasbiggie
Explorer
Opcje
Tutaj jedynie pomoże podłączenie zegarka w trybie recovery z komputerem i robienie downgrade. Ale takie narzędzia mają chyba tylko w serwisie
0 Like
lukasbiggie
Explorer
Opcje

Dzisiaj i tak zostaje w domu bo jestem chory to spróbuję znaleźć rozwiązanie i naprawić zepsuta aktualizacje 😀

0 Like