Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 46mm rozłącza się, kiedy telefon ma zablokowany ekran

(Temat utworzony: 01-07-2022 08:42 AM)
1981 Wyświetlenia
wwojtek162
First Poster
Opcje

Witam, prosiłbym o pomoc, mam problem gdyż mój Galaxy Watch 46mm odłącza się od telefonu gdy zablokuje ekran w telefonie, gdy ekran odblokuje ponownie się łączy proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, odinstalowanie aplikacji powiązanych i reset całego zegarka nic nie pomogło.

0 Like
10 Odpowiedzi
Mighn
Big Cheese
Opcje
Sprawdź, czy w telefonie nie masz gdzieś włączonej opcji oszczędzania energii, która wyłącza bluetooth po zablokowaniu telefonu, lub nie pozwala na korzystanie z BT aplikacji Galaxy wearable lub pluginu Galaxy watch4 manager
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wwojtek162  Witam

Można spróbować z oszczędzaniem energii ale to raczej nie będzie to ponieważ nawet przy włączonym trybie oszczędzania zegarek z telefonem powinien normalnie współpracować.

Z jakim telefonem połączony jest zegarek?

0 Like
wwojtek162
First Poster
Opcje

Właśnie nic z takich rzeczy nie jest włączone, bluetooh ciągle jest włączony bo np w samochodzie po podłączeniu muzyka leci i inny urządzenia, w tych aplikacjach też właśnie sprawdzałem i możliwe że może być gdzieś w tych aplikacjach włączona ale sprawdzałem różne możliwości i dalej nie działa

0 Like
wwojtek162
First Poster
Opcje

Huawei P30 pro , telefon i zegarek działa już ze sobą 2 lata , tyle że parę tyg korzystałem z zegarka jako niezależnego jednak chciałbym wrócić żeby on był ciągle podłączony

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@wwojtek162  Sprawdź czy w połączeniu zegarka z innym telefonem również pojawia się ta sama sytuacja. Z poziomu telefonu sprawdź czy masz taką opcję jak: reset ustawień sieciowych. Jeżeli wykonałeś reset zegarka oraz aplikacji z poziomu telefonu, możliwe, że będzie konieczne jeszcze dokonanie resetu telefonu.

0 Like
wwojtek162
First Poster
Opcje

Jasne, spróbuję ale nie wiem czy to nie wina ostatniej aktualizacji która wystąpiła miesiąc temu, wpadałem na sklep play i poczytalem komentarze że może być ta wina bo dużo osób po ostatniej aktualizacji mają jakieś problemy z łącznościa zegarka z telefonem ale spróbuję tak jak mówisz, pozdro

0 Like
wwojtek162
First Poster
Opcje

Niestety @PatrykB bo zresetowaniu ustawień sieciowych sytuacja dalej taka sama

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@wwojtek162 możesz jeszcze spróbować sparować zegarek z innym telefonem, a następnie ponowić łączenie z Huawei- to powinno całkowicie zresetować ustawienia Bluetooth w watchu.

0 Like
wwojtek162
First Poster
Opcje

Zegarek po sparowaniu z telefonem samsunga działa ok, jednak po ponownym połączeniu do Huaweia sytuacja ta sama

0 Like