Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 4 LTE - przegrzewanie

(Temat utworzony: 17-09-2021 11:14 AM)
4721 Wyświetlenia
SsixX
Student
Opcje
Cześć,

Zauważyłem problem z moim Galaxy Watch 4 Classic w wersji LTE. Gdy zegarek straci połączenie Bluetooth z telefonem i przejdzie na LTE po jakimś czasie wyświetlał się niekiedy monit o tym, że zegarek jest przegrzany i przechodzi w tryb offline do czasu wystudzenia. W cieplejszy dzień taki monit potrafił się wyświetlać praktycznie non stop do momentu włączenia ręcznie trybu samolotowego albo odzyskania połączenia z telefonem. Problem występuje raczej w budynkach i czasami niezależnie od aktywnego korzystania z funkcji LTE w zegarku (wysyłania SMS itp.)

Ktoś jest w stanie powiedzieć, czy da się coś z tym zrobić. Czy to może jakiś problem z softem czy raczej zegarek do naprawy? 
29 Odpowiedzi
tomacaster
Explorer
Opcje

Tak, problem jest znany lecz ignorowany póki co przez Samsunga. W dodatku na telefonach innych niż samsung nie ma możliwości zgłaszania problemów. Polecam zwrócić urządzenie jak najszybciej i poczekać na rozwój sytuacji, popijając kompot.

Wątek, który porusza problem:

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/przegrzewanie-galaxy-watch-4-fada-fabryczna-czy-b%C5%82%...

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SsixX  Cześć

Zapraszam do podlinkowanego już poniżej tematu, w którym rozmawiamy o tym problemie.

lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Polecam przełączyć na zegarku tryb sieci na 3G. Wówczas nie przegrzewa się samoczynnie i można dalej odbierać powiadomienia przy włączonych danych pakietowych. Rozmów jeszcze nie sprawdzałem jak długo można prowadzić na 3G ale na 4g było to zaledwie 1.5 minuty
0 Like
tomacaster
Explorer
Opcje

Niestety przełączenie na 3g również powoduje przegranie się zegarka. Nie ma różnicy czy LTE czy 3g. W dodatku bez prowadzenia rozmów, tylko używanie jakichś aplikacji

0 Like
Dziomdzior
First Poster
Opcje
Przed chwilą rozmawiałem z serwisem Samsung Polska, Pani powiedziała że nie wie o problemie z Watch4 , wysłała mi instrukcję resetu zegarka z 2019 roku, i odesłała do serwisu jakby reset nie pomógł. Zegarek wyprodukowany 26 sierpnia, na ręce 2 tygodnie
0 Like
Skitlles
Apprentice
Opcje
Czy ktoś znalazł na to rozwiązanie? Mam zagadek od tygodnia i się przegrzewa na LTE.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Skitlles, aktualizacje wszystkie masz zainstalowane, ponoć poprawiają sytuację w wersji LTE.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Handlowy
Pioneer
Opcje
Serwis nie wie bo nie chce wiedzieć. Po 3 miesiącach męki, napraw resetów , wymianie sprzętu na nowy odstąpiłem od umowy. Oddałem bubla za 1900 PLN i mam spokój.
0 Like
Handlowy
Pioneer
Opcje
To istotnie budzi szacunek. Za taką kasę można sobie porozmawiać spokojnie ponad minutę...😉 I tak lepiej niż 15 s w moich obu nowych na szczęście zwróconych sprzedawcy.
0 Like