Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch 3 LTE wysyłanie i odbieranie sms

(Temat utworzony: 21-03-2021 05:22 PM)
2490 Wyświetlenia
CTREV31
Apprentice
Opcje

Witam. Czy w zegarku galaxy watch 3 lte można wysyłać i odbierać wiadomości sms bez sparowania z telefonem? Jeśli mam połączenie z telefonem to wiadomości sms normalnie przychodzą i mogę odpisywać na zegarku. Natomiast jeśli telefon już nie jest sparowany z zegarkiem, na zegarku nie ma żadnych powiadomień sms oraz przy wysyłaniu wiadomości pokazuje się błąd. Z rozmowami żadnego problemu nie ma.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
AnatoliM_
Journeyman
Opcje
@CTREV31 odpowiedz na Twoje pytanie jest w regulaminie usługi w TMobile, cytuje:" W oparciu o Kartę eSIM nie działają SMS-y, MMS-y, usługa Prywatny APN, „Już jestem”, „Kto
tam” i roaming. Jednakże, w zależności od rodzaju urządzenia współpracującego z plastikową
Kartą SIM oraz Smartwatcha, jak również oprogramowania zainstalowanego na tych
urządzeniach, możliwe jest, że pierwsze z tych urządzeń po odebraniu SMS-a/MMS-a
przekaże go przez Mobilny Internet na Smartwatcha. W takim przypadku na Smartwatchu
komunikat ten będzie prezentowana jak typowy SMS/MMS. W oparciu o Kartę eSIM może
nie działać usługa „Domyślne przekierowanie na pocztę głosową”."

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @CTREV31 

Czyli jak napisałeś, nie da się. 

AnatoliM_
Journeyman
Opcje
Zależy w jakiej sieci masz telefon. Z tego co wiem do zegarka można wgrać Ekstra Kartę eSIM i działa bez telefonu. U Pomarańczowego Operatora tak jest.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@CTREV31 Podaj dokładny model zegarka (kod) oraz operatora z jakiego korzystasz w telefonie.
CTREV31
Apprentice
Opcje

SAMSUNG SM-R845FZKAEUE 

A operator to T-Mobile

0 Like
CTREV31
Apprentice
Opcje

Operator to T-mobile. W zegarku mam wgraną kartę e-sim. Rozmowy działają bez problemu a wiadomości sms niestety nie dochodzą, jeśli zegarek jest rozłączony z telefonem.

0 Like
tstomala
Pathfinder
Opcje
Też korzystam z esim 🍊 i powiem szczerze wszystko działa bez telefonu
CTREV31
Apprentice
Opcje

U mnie rozmowy bez problemu. Z sms tylko jest ten problem, że jak nie jestem sparowany z telefonem to nie dochodzą 😞

0 Like
Rozwiązanie
AnatoliM_
Journeyman
Opcje
@CTREV31 odpowiedz na Twoje pytanie jest w regulaminie usługi w TMobile, cytuje:" W oparciu o Kartę eSIM nie działają SMS-y, MMS-y, usługa Prywatny APN, „Już jestem”, „Kto
tam” i roaming. Jednakże, w zależności od rodzaju urządzenia współpracującego z plastikową
Kartą SIM oraz Smartwatcha, jak również oprogramowania zainstalowanego na tych
urządzeniach, możliwe jest, że pierwsze z tych urządzeń po odebraniu SMS-a/MMS-a
przekaże go przez Mobilny Internet na Smartwatcha. W takim przypadku na Smartwatchu
komunikat ten będzie prezentowana jak typowy SMS/MMS. W oparciu o Kartę eSIM może
nie działać usługa „Domyślne przekierowanie na pocztę głosową”."
CTREV31
Apprentice
Opcje

dziękuję. Pozdrawiam

0 Like