Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Fit ilość km i prędkość

(Temat utworzony: 07-06-2020 03:36 PM)
2277 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Kasia86
Student
Opcje

Opaska galaxy fit nie pokazuje mi przejechanych km na rowerze oraz prędkości, jak włączyć te funkcje?

0 Like
10 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kasia86 nie mam Gear Fita, więc nie wiem jak wygląda menu na opasce. Sprawdź w ustawieniach S Health (zegarek) masz włączone wykrywanie kolarstwa. Jeżeli nie ma takiej opcji to przed jazdą musisz uruchamiać trening rowerowy ręcznie.

Warto jeszcze poczekać na odpowiedzi osób posiadających tę opaskę.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasia86, Trening jest rozpoczynany ręcznie, czy automatycznie ? Podczas treningu opaska jest połączona z telefonem ? Galaxy Fit (SM-R370) nie posiada wbudowanego modułu GPS, więc polega tylko na danych lokalizacji z telefonu.

0 Like
Kasia86
Student
Opcje

@kamil40013 , uruchamiam ręcznie. Opaska była cały czas połączona z telefonem. W samsung health włączyłam teraz  funkcje informacje o lokalizacji, zobaczę czy to coś da. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasia86, Zwróć uwagę na zachowanie ikony lokalizacji na opasce oraz, czy ikona lokalizacji pojawia się na telefonie.

skubi1412
Apprentice
Opcje

U mnie to samo się dzieje nie wykrywa przejechanych km ani prędkości chociaż mam wł wykrywanie automatyczne nawet nie wykrywa jak wchodzę na opasce w tryb ręczny. Wkurza mnie to jak coś nie działa prawidłowo za tyle kasy. Muszę wchodzić w tryb rowerowy na telefonie nie po to kupiłem opaskę żeby za każdym razem jak jeżdżę na rowerze nie umiało mi wykryć pomocy ! 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@skubi1412, Z jakim telefonem jest połączona Twoja opaska ? Czy w ustawieniach automatycznego wykrywania treningu masz włączoną opcję rejestracji lokalizacji ?

Screenshot_20201007-150730_Samsung Health.jpg

skubi1412
Apprentice
Opcje

Tak mam włączona ta funkcję inod początku mi to nie działa 

Samsung Galaxy Fit 

Opaska nie wykrywa przejechanych km ani prędkości chociaż mam wł wykrywanie automatyczne nawet nie wykrywa jak wchodzę na opasce w tryb ręczny. Wkurza mnie to jak coś nie działa prawidłowo za tyle kasy. Muszę wchodzić w tryb rowerowy na telefonie nie po to kupiłem opaskę żeby za każdym razem jak jeżdżę na rowerze nie umiało mi wykryć treningu na rowerze- pomocy !  

O co chodzi !?

Pisałem już z jakimś panem z Samsunga kazał mi zresetować opaskę po czym nie dało żadnych rezultatów! Wspomnę jeszcze że powinienem mieć bardzo kompatybilną opaskę z telefonem ponieważ posiadam Tel Samsung S10+ tak jak opaska z Samsunga Galaxy Fit. Wiec nie rozumie dlaczego dalej to nie działa nawet przez orginalne aplikacje dedykowane do opaski i telefonu!? Pomocy !?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@skubi1412, Tak jak wcześniej napisałem, opaska wykorzystuje moduł GPS z telefonu. Czy na telefonie pojawia się ikona lokalizacji podczas aktywnego treningu na opasce ? Próbowałeś łączyć Fita z innym telefonem ?

skubi1412
Apprentice
Opcje
nie próbowałem łączyć fita z innym telefonem. i nie wiem czy ta ikona mi się pokazywała ponieważ nie zwracałem na to uwagi. ale lokalizację na telefonie mam cały czas włączona. po drugie mogłem sprawdzić na drugim telefonie czy opaska działa ponieważ może to jest błąd z telefonu a nie z opaski sZkoada że tego nie zrobiłem przed oddaniem opaski do reklamacji. Z drugiej strony to wszystko powinno być kompatybilne opaska Samsung,telefon Samsung,dedykowane aplikacje orginalne pod sprzęt więc powinno to chulać bez zarzutu a nie jakieś problemy systemowe ! Dowiedziałem się też że mógłby to być uszkodzony moduł. No zobaczymy jak wróci opaska z gwarancji.
Zły jestem bo opaskę kupiłem 30 września a od początku mi to nie działało poprawnie w sumie w ogóle mi to nie działało od początku a wczoraj dałem ja na gwarancję wiec miałem ja dopiero kilka dni w użyciu dlatego sprzedali mi uszkodzona rzecz więc powinni mi w takim przypadku wymienić na nową a nie bawić się w jakieś gwarancję i zrażać do siebie klientów. Gdyby była opaska sprawna to bym nigdzie nie jeździł załatwiał i pisał tutaj i się wkurzał a jeszcze do tego jak nie przyznają gwarancji to dopiero będę miał pianę
0 Like