Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy fit 2 zaniża kroki

(Temat utworzony: 10-01-2021 10:23 PM)
4011 Wyświetlenia
AnJar92
Apprentice
Opcje

Witam

Od 2 tygodni użytkuje smartband Galaxy fit 2 I zauważyłam, że źle liczy kroki. Kroki są zaliczane tylko gdy przejdę bez przerwy odcinek kilku metrów, np. na spacerze. Natomiast gdy przebywam w domu i ciągle jestem w ruchu ale pokonuję niewielkie odcinki, nie liczy tego wcale. 

25 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AnJar92  Witam

Zanim liczba kroków zostanie pokazana, może być konieczne wykonanie kilku kroków. Zostaną one uwzględnione  w ogólnej liczbie kroków.

Po połączeniu telefonu i smartbanda łączna liczba kroków będzie obliczana automatycznie na podstawie kroków zarejesrtowanych na obydwu urządzeniach.

AnJar92
Apprentice
Opcje
Problem w tym, że te kroki nawet później nie są doliczone i tak po całym dniu aktywności pokazuje mi tylko te kroki, które naliczyly się na spacerze..
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AnJar92  Z jakim telefonem sparowana jest opaska?

0 Like
AnJar92
Apprentice
Opcje
Samsung Galaxy j6
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@AnJar92 Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Galaxy Wearable na telefonie: ustawienia - aplikacje - Galaxy Wearable - domyślna pamięć - wyczyść pamięć i dane. Upewnij się też, czy nie oczekuje jakaś aktualizacja do pobrania. Pomocne może być też zresetowanie opaski i ponowne sparowanie urządzeń. 

Renata8
Student
Opcje

Witam, mam podobny problem. Jak przejde 150 kroków, pokazuje mi 30 mi, po przejsciu 11 000 krokow (spacerowalam z mezem, ktory ma ta sama opaske), mi pokazuje 7000. Resetowalam, czyscilam pamiec i jest nadal tak samo. Wydaje mi sie, ze problem pojawil sie po ostatniej aktualizacji, ale nie jestem pewna. Nie wiem, czy czekac na kolejna aktualizacje czy oddac do naprawy?

AnJar92
Apprentice
Opcje
Dokładnie to samo, też resetowalam i nie pomogło. Mam opaskę niespełna 3 tygodnie więc trudno mi powiedzieć czy wcześniej dobrze liczyla, ale wydaje mi się że nie powinna tak zaniżac..
Michal85M
Journeyman
Opcje
Witam. Mam to samo właściwie od początku jak kupiłem opaskę w grudniu. Wcześniej mialem galaxy fit i dla porównania załozyłem je na ręke obie na cały dzień. Po całym dniu na starszej 6800 a nowa fit 2 3700 kroków. Są dni że sam telefon potrafi zliczyć więcej kroków niż opaska a w domu sobie leży nienoszony. Niedawna aktualizacja też nic nie zmieniła. Porównania spacerów z drugą osobą z opaska i też mniej zlicza niż u niej.
0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Michal85M Jeśli dalej jest to samo to pozostaje tylko przekazanie raportu o błędach przez aplikacje Samsung Members. Informację o tym jak to zrobić znajdziesz tutaj  😉

0 Like