Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dokładność pomiarów ciśnienia, tętna i liczby kroków w Galaxy Watch 7 i Ultra

(Temat utworzony: 16-11-2024 09:38 PM)
832 Wyświetlenia
Imdris
Apprentice
Opcje
Dzień dobry,
Jak w tytule, chciałabym się dowiedzieć na ile mogę wierzyć pomiarom ciśnienia krwi, tętna i liczby kroków w zegarkach Galaxy 7 i Galaxy Ultra. Wiem, że oba sprzęty nie mogą służyć do diagnozowania i monitorowania stanu zdrowia, ale zastanawiam się na ile ogólnie są dokładne. Dla mnie to różnica czy mają 85% czy 97% dokładności :winking-face: 
Dziękuję, pozdrawiam!
16 Odpowiedzi
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
97% jeśli już,
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Imdris  Dzień Dobry

zegarki Galaxy 7 i Galaxy Ultra oferują dość dokładne pomiary, ale nie są one idealne. Dokładność może wynosić od 85% do 97%, w zależności od konkretnej funkcji i warunków użytkowania. Jeśli zależy Ci na bardzo precyzyjnych pomiarach, warto rozważyć dodatkowe urządzenia medyczne do kalibracji i weryfikacji wyników.

TenTaki
Helping Hand
Opcje
Żeby wykonywać pomiar ciśnienia krwi zegarkiem i tak trzeba mieć ciśnieniomierz aby skalibrować zegarek.
Bez tego nie zrobi pomiaru.
A po wygaśnięciu kalibracji odmówi pomiaru.
0 Like
Imdris
Apprentice
Opcje
Dziękuję za odpowiedź! O jakich dokładnie urządzeniach piszesz? Niebardzo wiem czego szukać...
0 Like
Imdris
Apprentice
Opcje
Dziękuję!
0 Like
baba444
Pioneer
Opcje
Dla mnie to wszystko trochę nie tak. Przed kupnem watch 7 sporo o nim czytałam i nigdzie nie znalazłam informacji że wymaga kalibracji co miesiąc. Nie mam ciśnieniomierza i teraz co miesiąc muszę szukać kogoś żeby skalibrować. Na moje powinno to być na takiej zasadzie że bez kalibracji też można zmierzyć ale np z informacją że dokładność pomiaru spada do jakiegoś tam % A nie że całkowicie nie można zmierzyć.
0 Like
Imdris
Apprentice
Opcje
Dziękuję!
0 Like
Imdris
Apprentice
Opcje
Bardzo dziękuję! U nas akurat brak ciśnieniomierza nie jest problemem, poza tym w okolicy w kilku aptekach stoją aparaty.
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Zegarek mierzy rozszerzalność naczyń krwionośnych i na tej podstawie określa jakie jest w nich ciśnienie, a że każdy ma żyły o innej elastyczności to wymagana jest kalibracja do danego osobnika.
Nie można ustalić wartości uśrednionej.
0 Like