Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czyszczenie Watch 5 Pro.

(Temat utworzony: 19-06-2023 01:27 PM)
1058 Wyświetlenia
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć! 

Ostatnio zauważyłem, że w szczelinach obudowy zaczął pojawiać się osad od mydła/wody i nie za bardzo jest możliwość, żeby się go pozbyć. Macie jakiś pomysł, na wyczyszczenie?

Pozdro✌️

image

0 Like
Skyler7799
Voyager
Opcje
Witam nie znalazłem jeszcze aktualnego posta na temat czyszczenia zegarka przy dłuższym czasie eksploatacji. Staram się dbać o swoje urządzenia galaxy aby jak najmniej było na nich widać ślady używania oraz żeby działały długo bez zarzutów. Przechodząc do rzeczy jak to robić aby nic nie uszkodzić/zepsuć? Bo np. W przypadku czyszczenia obiektywu w smartfonie trzeba uważać z detergentami aby nie zmyć powłoki antyrefleksyjnej (jeśli to prawda) więc poproszę o rady jak to robić z zegarkiem z tym obracanym bezelem jak i bez oraz również jeśli można to paskiem @_Technik_ myślę, że wiesz najwięcej w tym temacie

Również jeśli komuś By się chciało to poproszę o wysłanie linków jak to robić z resztą urządzeń jak telefon słuchawki czy wspomniany zegarek, (tylko technologia mobilna)
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje
Selixo
Big Cheese
Opcje
Kran potrzebny i tyle. Od lat myje zegarki pod bieżącą wodą i nic im nie było.
Wojtek1982
Pioneer
Opcje
Ja przeważnie myje pod kranem ciepła woda i tyle. Przeważnie wchodzi pył pod obrotowy bezel i zaczyna się przycinać. Przepłukanie woda wystarcza.
Skyler7799
Voyager
Opcje
Dziękuję bardzo za rady! 👐
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nasz sposób jak i większość serwisow którzy czyszczą zegarki jest następujący.
Jeśli zegarek jest dość zabrudzony najpierw używamy miękkiej szczoteczki do zębów czyszcząc wszystkie zakamarki, następnie miękka szmatką z mikrofibry zmoczonej z płynem lub mydłem czyścimy cały zegarek. Do czyszczenia ekranu używamy płynu do czyszczenia ekranów. Na sam koniec wycieramy cały zegarek szmatką z mikrofibry do suchą i zostawiamy do do całkowitego wyschnięcia. Oczywiście niektórzy myje zegarki pod bieżącą wodą, ale proszę pamiętać o jedny że uszczelki nie są wieczne.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Skyler7799, Sam pasek możesz umyć mydłem pod bieżącą wodą o ile nie jest skórzany. Zegarek wystarczy przetrzeć szmatką nasączoną izopropanolem lub płynem do ekranów. Zakamarki możesz wyczyścić miękką szczoteczką do zębów. Brud w otworze mikrofonu można próbować usunąć cienką igłą, ale tutaj trzeba robić to ostrożnie. Co do pierścienia, to jeśli pod niego dostanie się brud, to nie da się go w prosty sposób usunąć. Zalecany jest wtedy demontaż bezela.

Skyler7799
Voyager
Opcje
Jak to wyczyścić? Czyściłem zegarek jak zawsze delikatnie ściereczką ale niestety zapomniałem o tej dziurce i przypadkowo wtarłem tam brud co robić? Zanieść do serwisu czy zrobią mi to odpłatnie w jakimś GSM? Bo chciałbym uniknąć rozkręcanie go

image

0 Like
Leicibaw
Explorer
Opcje
Z tego co widzę otwór nie jest całkowicie zatkany więc nie powinno mieć to dużego wpływu na pracę czujnika. Najlepiej zostawić to tak jak jest, nie dłubiąc tam niczym bo tylko pogorszysz sprawę. Z serwisem skontaktuj się w momencie całkowitego zatkania lub braku poprawnego działania czujnika.
Skyler7799
Voyager
Opcje
Nawet nie wiem od czego to jest więc wolę spytać
0 Like