Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Samsung Health zlicza podwójnie kroki z zegarka i telefonu?

(Temat utworzony: 26-04-2020 10:59 AM)
6595 Wyświetlenia
jolcyna1
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

Kupiłam niedawno Watch Active 2. Zauważyłam, że po sparowaniu zegarka i telefonu przez Bluetooth (robię to tylko raz dziennie, na koniec dnia, żeby  oszczędzać baterię) zmienia się liczba kroków. Np. za zegarku przed spraowaniem z telefonem miałam 11tyś, po sparowaniu - zarówno w telefonie i na zegarku zrobiło się 13tyś.

Rozumiem (po przejściu przez forum), że Samsung Health zlicza kroki z obydwu urządzeń - telefonu i zegarka. Czy w takim razie można to rozumieć, że zlicza on kroki podwójnie - jak idę do sklepu z telefonem i zegarkiem na ręku to zamiast np.300 on liczy 600?

Szukałam odpowiedzi na to pytanie - niestety nadal nie jest dla mie jasne jak to działa - jeśli ktoś rozumie schemat zliczania z obu urządzeń byłabym bardzo wdzięczna za wytłumaczenie.

0 Like
14 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tomkee, Kroki naliczone w pierwszym przypadku pojawiły się, ponieważ telefon je zliczał jako normalne kroki, które dodały się po synchronizacji. Niestety Samsung Health nie jest w stanie ropoznać, że w tym czasie odbywała się jazda na rowerze i nie zaliczyć tych kroków. W drugim przypadku nie miałeś telefonu, a zegarek nie mógł naliczyć kroków w trakcie kolarstwa i ilość kroków pozostała bez zmian. Trzeba tego pilnować. Kiedyś sprawa była łatwiejsza, bo zegarek nie pokazywał łączenej ilości kroków, a w samej aplikacji można było wyświetlić kroki z zegarka osobno.

jolcyna1
Apprentice
Opcje

Dziekuje za odpowiedzi!

InesAna
Journeyman
Opcje
jak usunąć opcje liczenia kroków z telefonu s20?
jestem nowym użytkownikiem Watch2 i nie wiem gdzie znajdę rozwiązanie. wyłączenia kroków z telefonu.

Screenshot_20201201-040824_Samsung Health.jpg

Screenshot_20201201-040146_Samsung Health.jpg

0 Like
SebaK
Expert
Opcje

@InesAna Spróbuj usunąć opaskę Fit, aby pozostał jedynie Galaxy Watch Active 2. Wtedy pojawi się opcja zliczania jedynie z tego modelu. 
Możesz też użyć opcji: Samsung Health -> kliknąć w wykres kroków -> tutaj ustaw widok kroków z telefonu (jak na załączniku) -> 3 kropki w prawym górnym rogu -> Wstrzymaj liczenie kroków. 
Wtedy zliczane będą kroki jedynie z zegarka. 

kroki.jpg

Ećka
First Poster
Opcje
Nawet aktywność się dubluje. Włączyłam chodzenie w telefonie, a w zegarku wykryło mi automatycznie... nie dość że podczas jednego treningu naliczyło mi dwa (telefon i zegarek), to jeszcze bardzo różne wartości.
Aplikacja bardzo mocno nie dopracowana. Dużo rozbieżności zauważam w zliczaniu np.kalorii 1735746569520.jpg
0 Like