26-04-2020 10:59 AM
Dzień dobry,
Kupiłam niedawno Watch Active 2. Zauważyłam, że po sparowaniu zegarka i telefonu przez Bluetooth (robię to tylko raz dziennie, na koniec dnia, żeby oszczędzać baterię) zmienia się liczba kroków. Np. za zegarku przed spraowaniem z telefonem miałam 11tyś, po sparowaniu - zarówno w telefonie i na zegarku zrobiło się 13tyś.
Rozumiem (po przejściu przez forum), że Samsung Health zlicza kroki z obydwu urządzeń - telefonu i zegarka. Czy w takim razie można to rozumieć, że zlicza on kroki podwójnie - jak idę do sklepu z telefonem i zegarkiem na ręku to zamiast np.300 on liczy 600?
Szukałam odpowiedzi na to pytanie - niestety nadal nie jest dla mie jasne jak to działa - jeśli ktoś rozumie schemat zliczania z obu urządzeń byłabym bardzo wdzięczna za wytłumaczenie.
27-04-2020 08:09 PM
@tomkee, Kroki naliczone w pierwszym przypadku pojawiły się, ponieważ telefon je zliczał jako normalne kroki, które dodały się po synchronizacji. Niestety Samsung Health nie jest w stanie ropoznać, że w tym czasie odbywała się jazda na rowerze i nie zaliczyć tych kroków. W drugim przypadku nie miałeś telefonu, a zegarek nie mógł naliczyć kroków w trakcie kolarstwa i ilość kroków pozostała bez zmian. Trzeba tego pilnować. Kiedyś sprawa była łatwiejsza, bo zegarek nie pokazywał łączenej ilości kroków, a w samej aplikacji można było wyświetlić kroki z zegarka osobno.
28-04-2020 09:41 AM
Dziekuje za odpowiedzi!
01-12-2020 04:10 AM — edytowano 01-12-2020 04:11 AM
01-12-2020 02:00 PM
@InesAna Spróbuj usunąć opaskę Fit, aby pozostał jedynie Galaxy Watch Active 2. Wtedy pojawi się opcja zliczania jedynie z tego modelu.
Możesz też użyć opcji: Samsung Health -> kliknąć w wykres kroków -> tutaj ustaw widok kroków z telefonu (jak na załączniku) -> 3 kropki w prawym górnym rogu -> Wstrzymaj liczenie kroków.
Wtedy zliczane będą kroki jedynie z zegarka.
01-01-2025 04:52 PM