Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak aktualizacji pogody na watch 3

(Temat utworzony: 03-11-2018 02:46 PM)
9534 Wyświetlenia
Myk3
First Poster
Opcje

15412526039368726380930325910314.jpg

Na telefonie Huawei p10 w aplikacji pogoda aktualizuje się ładnie niestety na zegarku od kilku dni wyświetla się tylko to.Probowalem wszystkiego przewracać ustawienia fabryczne wgrywać od nowa aplikację i nic.Przegladalem fora i widzę że dużo uzytkownikow ma z tym problem.Co robić???

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Myk3 tak wyglądają moje ustawienia i wszystko działa.                                                                                                                                                                       

pogoda.png

Zaproponuję jeszcze jedno rozwiązanie. W zakładce "Miejsca" - dziwne, bo u mnie są "Miasta" - wskaż na sztywno jakąś lokalizację, np. swoje miasto. Sprawdź czy się zaktualizuje? Przy aktywnej bieżącej aktualizacji, po zmianie miejsca, zegarek i tak będzie wskazywał dane dla aktualnej lokalizacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
22 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

@Myk3 

Aplikacja/widżet pogody w telefonie nie ma żadnego znaczenia w kontekście widżetu pogody w zegarku.

Co się dzieje, gdy próbujesz dodać lokalizację dla pogody na zegarku? Przesłane przez Ciebie zdjęcie nie pokazuje niedziałającego widgetu, a po prostu nieskonfigurowany.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Myk3
First Poster
Opcje

Nie da się go skonfigurować.Na telefonie się aktualizuje na zegarku nie.Przestalo działać.Jest napisane "dodaj lokalizację na telefonie"A tam owszem możesz dodawać ile chcesz ale na zegarku tego nie będzie

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Myk3

Gdzie dokładnie dodajesz lokalizację dla pogody w telefonie? Powinieneś to zrobić z poziomu aplikacji Samsung Wearable > Ustawienia > Aplikacje > Pogoda. Pamiętaj też, że w telefonie powinieneś mieć włączone usługi lokalizacji.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Myk3
First Poster
Opcje

Take właśnie robie.Zreszta pogoda na początku działała wzorowo.Ale przestala.Reste aplikacji i restet zegarka nie pomaga.Inne aplikacje łącza sie z zegarkiem bez problemu.Na aplikacji w telefonie wszytko się aktualizuje i dane sa na bieżąco ale na zegarku nic...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Myk3 a moższe pokazać ustawienia aplikacji pogoda dla zegarka w ustawieniach aplikacji Galaxy Wearable?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Myk3
First Poster
Opcje

Screenshot_20181104-164939.jpg

Oczywiście..Próbowałem przewrócić ustawienia fabryczne połączeń połączeń bezprzewodowych na telefonie.Ale też bez sukcesu.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Myk3A telefon był restartowany ?

0 Like
Myk3
First Poster
Opcje
Tak I zegarek też.przed resetem pokazywał prognozę z przed kilku dni a po resecie nie pokazuje już to co wyżej.Podejrzewam że po ostatniej aktualizacji oprogramowania zegarka przestał się odświeżac.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Myk3Czy masz inny telefon do wykonania testu ?

0 Like