Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Asystent google nie dzwoni do kontaktów w Galaxy 5.

(Temat utworzony: 12-06-2023 10:06 PM)
4696 Wyświetlenia
DagiO
Apprentice
Opcje
Cześć,
Od kilku dni asystent google nie wykonuje połączeń tel. do kontaktów. Zawsze mówiłam "zadzwoń do ..." i od razu się łączył, a teraz wyszukuje jakieś firmy w sieci o tej nazwie i nie łączy się z moimi kontaktami. W telefonie nie ma tego problemu, tylko w zegarku. W domu mamy 2 zegarki i na drugim pojawił się ten sam problem. Na jednym zrobiłam reset , ale to nic nie dało. Co ważne... polecenie " napisz wiadomość do ...." wykonuje, nie rozpoznaje polecenia " zadzwoń do..." Pomóżcie proszę.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Prajz
Student
Opcje

Hej,

W ustawieniach asystenta google na telefonie, wybierz dwa języki. Pierwszy angielski, drugi polski. Kolejność jest ważna.

U mnie tak zadziałało

Screenshot_2023-07-08-14-14-55-03_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

49 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@DagiO, mówisz o hard resecie zegarka? Czy po tym wgrywałeś kopię zapasową, czy ustawiałeś zegarek w całości od nowa?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Rtg1984
First Poster
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem z asystentem google w Galaxy Watch 5 (bez LTE) - na ustne polecenie "zadzwoń do..." zamiast dzwonić do wskazanego kontaktu, to pojawia się komunikat głosowy ze strony asystenta "o to co udało mi się znaleźć w internecie" albo "o to najlepszy wynik wyszukiwania" i wyskakują jakieś linki do youtuba lub nazwy firm albo jeszcze inne tym podobne bzdury. Natomiast jeszcze niedawno wszystko działało prawidłowo, tj. asystent bez problemu wykonywał połączenia do wskazanego kontaktu. Co ciekawe, z wysyłaniem wiadomości wszystko jest ok, tj. asystent prawidłowo reaguje na ustne polecenie "wyślij wiadomość do...".
O co chodzi? Co zrobić, żeby asystent na zegarku prawidłowo reagował na polecenie "zadzwoń do..." tak jak to miało miejsce wcześniej?

Zaznaczam, że w telefonie Galaxy S20 FE też mam asystenta google i zarówno na polecenie "zadzwoń do...", jak i "wyślij wiadomość do..." asystent reaguje tak jak należy.
0 Like
Zielony212
Apprentice
Opcje

Witam proszę bardzo proszę o pomoc bo ręce mi już opadają...

miesiąc temu kupiłem zegarek galaxy watch 4 mam problem z asystentem spersonalizowałem zgodnie i instrukcją na internecie i do zeszłego piątku wszystko działało od soboty nagle asystent nie wybiera głosowo danego kontaktu tylko pokazuje wyniki z YouTube resetowałem zegarek do fabrycznych i zrobiłem wszystko od początku łącznie z aktualizacjami i dalej to samo nie wybiera numeru z książki np. zadzwoń do mamy mówi oto co udało mi się znaleźć.. a smsa napisze i wyśle normalnie
proszę pomóżcie

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Rtg1984@Zielony212, trzeba dojść do tego, czy to jest błąd po stronie Google, czy Samsung. Spróbujcie wysłać raport o błędzie w ten sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

@Zielony212, Twoja wiadomość jest teraz w tym wątku, nie musisz dodawać tej samej w innym. 😉

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

fikis
First Poster
Opcje
Potwierdzam ten sam problem na Galaxy Watch 5 LTE. Na polecenie "Zadzwoń do ..." podaje wyniki z wyszukiwarki, natomiast SMSy wysyła prawidłowo. Nikomu nie udało się rozwiązać problemu?
Members_4KayIt6
First Poster
Opcje

Czy komuś udało się naprawić problem? Mam ten sam problem na watchu 5 (bez lte). W tel. polecenie działa.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@fikis@Members_4KayIt6, tak ja pisałem wyżej, zgłoście błąd wraz z logami systemowymi: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!

Gratka
Apprentice
Opcje
Ktos cos juz moze ogarnal z tym asystentem?
0 Like
Gratka
Apprentice
Opcje
Zglosic blad z produktu zegarek? Nie widze tam zgloszenia o bledzie
0 Like