Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacja One UI dla Galaxy Watch, Gear S3 oraz Gear Sport

(Temat utworzony: 20-05-2019 10:49 AM)
19221 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung rozpoczął dystrybucję aktualizacji oprogramowania dla zegarków Galaxy Watch, Gear S3 oraz Gear Sport. Nowa wersja to wprowadzenie nakładki graficznej One UI, która do tej pory dostępna była wyłącznie w najnowszym zegarku Galaxy Watch Active.

Nowe wersje oprogramowania:

• R800XXU1CSE1 - Galaxy Watch
  • R760XXU2ESE3 - Gear S3
  • R600XXU1CSE2 - Gear Sport

Lista zmian:

one-ui-update-gear-sport.png

Aktualizacja udostępniana jest etapami a to oznacza, że może pojawić się w naszym regionie dopiero za jakiś czas. Koniecznie dajcie znać jak tylko nowa wersja pojawi się na Waszych zegarkach.

485 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Pragnę powrócić do informacji o aktualizacji modelu Galaxy Watch Active 2 oznaczonej jako R820XXU1BTA1.

GWA2.png

Według informacji, którą przekazał sam Samsung aktualizacja ta wprowadza tylko:

Większa niezawodność systemu

Na chwilę obecną, aktualizacja dostępna jest w Korei i w Niemczech.

Wiele osób spodziewało się wprowadzenia zapowiadanej funkcji EKG. To jednak nie nastąpiło.

Dzięki informacji zamieszczonej na portalu TizenHelp wiemy natomiast, że producent wprowadził jedną nowość. 

Jaka to funkcjonalność? 

Otóż po instalacji tej aktualizacji, posiadacze zegarka będą mieli możliwość wyświetlania grafik i zdjęć przesyłanych za pomocą aplikacji WhatsApp. Wcześniej możliwe było tylko odczytanie wiadomości w wersji tekstowej. Od teraz na ekranie zegarka będzie możliwe wyświetlanie grafik przesłanych w wiadomości.

Na chwilę obecną jest to jedyny model Samsunga i jedyna aplikacja, które otrzymały tę funkcjonalność.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Hesverq
Apprentice
Opcje

Hej!

Mam GW LTE z polskiej dystrybucji, kupiony w wolnej sprzedaży (nie z Orange). Soft jaki posiadam nosi oznaczenie R805FXXU1ESD6, z tego co wyczytałem w sieci, to soft z kwietnia 2019 i od tego czasu wyszło z 8 aktualizacji, nie wspominając o OneUI 1.5...

Zegarek niestety nie widzi żadnej aktualizacji, z poziomu ustawień samego zegarka. Z kolei aplikacja GW na iOS w ogóle nie ma opcji aktualizacji...

Jak mogę wymusić update?

OneUI 1.5 w ogóle ukazało się dla XEO?

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Hesverq jeżeli chcesz wymusić, to sprawdź jeszcze możliwość aktualizacji po sparowaniu z innym telefonem na androidzie :smiling-face:

Hesverq
Apprentice
Opcje

@EwaK  napisał(a):

@Hesverqjeżeli chcesz wymusić, to sprawdź jeszcze możliwość aktualizacji po sparowaniu z innym telefonem na androidzie :smiling-face:

Hej!

Właśnie dziś tego próbowałem i to z Samsungiem. Brak nowych aktualizacji 😕

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hesverq, Wychodzi na to, że posiadasz aktualne oprogramowanie dla Twojego zegarka. Według poniższej strony najnowsza wersja to ESD6 i została ona wydana 20 maja 2019 r.

https://doc.samsungmobile.com/SM-R805F/002357181128/pol.html

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Dobra wiadomość dla posiadaczy modeli Galaxy Active 2. Tydzień temu przekazałem informację /kilka postów wyżej/ o udostępnieniu przez Samsunga aktualizacji R820XXU1BTA1 dla tego modelu. Aktualizacja dostępna była dla regionu niemieckiego i koreańskiego. W dniu dzisiejszym pojawiła się w regionie XEO - Polska.

1BTA11BTA1update 1.png1BTA1_2.png

Już we wcześniejszym poście napisałem, że poza informacją jaką przekazuje producent, czyli że 

aktualizacja ta wprowadza tylko większą niezawodność systemu, pojawiła się opcja wyświetlania zdjęć w powiadomieniach generowanych przez aplikację WhatsApp. Dziś mogę potwierdzić to osobiście.

powiadomienie z aplikacji WhatsApppowiadomienie z aplikacji WhatsApp

Ale co ciekawe, to nie wszystkie nowości, których nie wspomina producent. Ciekawe dlaczego? :thinking-face:

Bezpośrednio po zakończeniu aktualizacji na ekranie zegarka wyświetliła się poniższa informacja.

update 3.png

I tu zapaliła się mi kontrolka... jakie pismo ręczne, skoro do tej pory nie można było wyświetlić klawiatury w aplikacjach stock'owych, np. SMS-ach. :thinking-face: Pisaliśmy o tym w tym wątku: Active 2 - problem z klawiaturą i GPS. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym tego nie sprawdził. Wykonałem aktualizację języka polskiego dla funkcji pisma ręcznego, a dokładniej pobrałem go z listy dostępnych.

I co? Okazało się, że opisywana aktualizacja wprowadza kolejne poprawki. Jakie?

Od wersji 1BTA1 działa klawiatura w aplikacjach systemowych. Można już swobodnie odpisywać na wiadomości w aplikacjach, które na to pozwalają. Poniżej przykład z aplikacji Wiadomości. [SMS].

klawiatura_1.png  klawiatura.png

A co z informacją o piśmie ręcznym? Sprawdziłem. Teraz gdy wyświetla się nam klawiatura wystarczy przeciągnąć po ekranie zegarka od lewej do prawej,

klawiatura_2.png

aby przejść do ustawień sposobu wprowadzania tekstu. Tu wybieramy opcję wpisywania ręcznego i voilà. Faktycznie działa!!! :smiling-face:

pismo ręczne.png

Sprawdzałem, aplikacja pisma ręcznego poprawnie rozpoznaje nasze kropeczki i ogonki oraz dwuliterówki. :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

I teraz gorąca prośba do Was. Sprawdźcie, czy wasze zegarki również widzą tę aktualizację, i na których wersjach modelowych jest już dostępna? Ja mogłem odnieść się do modelu SM-R820.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
raf-75
Apprentice
Opcje

Screen_20200121_194621.png

Akutalizacja już na zegarku GA2 :smiling-face: Klawiatura działa, poszukam usprawnień :smiling-face:

msbingo
First Poster
Opcje

Witam,

Mam pytanie dotyczące GWA2 SM-R825F zakupiony w Austrii. prodcode.dat i csc-active-customer.inf zawierają ATO. Czy są jakiekolwiek szanse na zmianę regionu na XEO czy OPV aby zegarek zadziałał w naszej sieci orange?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@msbingo na forum możemy powiedzieć Ci tylko, że najlepiej udać się do serwisu i zapytać, czy wgrają soft z polskim CSC?

0 Like
EmiliaJ
First Poster
Opcje

Hej wszystkim, 

posiadam samasung watch active od grudnia 2019 i wczoraj dostałam powiadomienie o aktualizacji. Gdy ja już zainstalowałem to dzisiaj po odłączeniu ze 100% naładowaniem o godzinie 8:00 i średnim użytkowaniu mam na ta chwile 10% (jest godzina 19:00). 

Przed aktualizacja zegarek trzymał mi nawet dwa dni. 

Czy komuś też tak zareagował zegarek? 

Proszę o rady co mogę zrobić. 

0 Like