Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowanie Samsung Galaxy watch ultra

(Temat utworzony: 01-10-2024 10:24 AM)
431 Wyświetlenia
Kamil19101986
Navigator
Opcje
Witam czy ktoś spotkał się z czymś takim że podczas ładowania zegarka gdy naładuje około 6%( nie ważne czy mam 20% czy 5% zawsze doładuje do około +6%) przerywa ładowanie... Gdy podłącze go jeszcze raz wtedy ładuje już do pełna... Czy ma to znaczenie że ładuje go w trybie oszczędzania energii?? Kable wydają się ok( nie mam możliwości sprawdzenia na innym kablu) a ładowarka jest oryginalna 25w
6 Odpowiedzi
PiotrCh
Expert
Opcje

@Kamil19101986 W żadnym wypadku nie powinno to tak wyglądać i włączony tryb oszczędzania energii nie wpływa na ciągłość ładowania. Możesz podłączyć zegarek bezpośrednio do portu USB-C w telefonie, żeby wykluczyć problem z ładowarką. Zegarek powinien się normalnie ładować.

Gdyby sytuacja się powtarzała, to zrób wipe cache zegarka:

1. Włącz zegarek.
2. Wciśnij i przytrzymaj jednocześnie obydwa przyciski.
3. Gdy pojawi się napis "Rebooting", 3 razy nacisnij przycisk power.
4. Przesuwając się w dół przyciskiem power wybierz opcję Recovery i zatwierdź ją przytrzymując przycisk power.
5. Przesuwając się w dół dolnym klawiszem, wybierz wipe cache partition i zatwierdź naciśnięciem przycisku power.
6. Wybierz Yes, przesuwając się w dół dolnym klawiszem i zatwierdź naciśnięciem przycisku power.
7. Zatwierdź Reboot system now naciśnięciem przycisku power.

Kamil19101986
Navigator
Opcje
Ok jak będę miał chwilę spróbuję to zrobić 🙏
0 Like
Kamil19101986
Navigator
Opcje
Zrobiłem jak wyżej kolega napisał ale to w niczym nie pomogło... myślę że problem występował w ładowarce oryginalnej Samsung 25w gdyż nie dawno zakupiłem ładowarkę 65w i ładowałem zegarek już 2 raz i nie wystąpił problem wymieniony powyżej po resecie zegarka podłączony znowu do tej samej ładowarki 25w i problem wystąpił ponownie....
0 Like
Kamil19101986
Navigator
Opcje

No i problem powrócił nawet gdy używam 65w ładowarki az wręcz jest gorzej bo wcześniej przerywał ładowanie tylko raz a teraz nawet i do 3 razy potrafi to zrobić😓 hard reset i wipe nic nie pomogły... Czyli czeka mnie serwis??

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kamil19101986, tak, najlepiej zgłosić się do najbliższego autoryzowanego punktu serwisowego: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Aeliusz
Journeyman
Opcje

Z całym szacunkiem gdybym wiedział ze Watch Ultra się nie ładuje za pomocą indukcji w telefonie to bym za czorta tego nie kupił. Żadne z waszych rozwiązań nie działa i jest totalna ściema. Próbowałem na różnych modelach a korzystam obecnie z S23U i S24U.

Powiem nawet więcej jestem wierny marce samsung od ładnych paru jak nie już nie dziesięciu lat ale w tym wypadku czuje się poprostu oszukany.

Zegarek za 3 tys. a ładuje się tylko z jednej ładowarki albo przy dobrych wiatrach ewentualnie innych mocniejszych.

Ale najlepsze jest to że jest to zegarek dla aktywnych! Kto zabiera ze sobą ładowarkę w teren żeby pobiegać?

Jestem wyjątkowo rozczarowany. Myślałem że z biegiem czasu rozwiążecie ten problem ale się nie udało albo się nawet nie staracie. Żółta kartka jak dla mnie dla samsung.

Rozczarowany.

0 Like