o 08-10-2022 10:54 AM
Zdravím, je to spíš jen taková perlička pro pobavení, ale trochu mi to vrtá hlavou. Watch4 mi měří spánek celkem v pohodě. Teď mě ale přepadla nějaká viróza se silným kašlem, takže když se chci aspoň trochu vyspat, musím spát s hodně podloženou hlavou prakticky v polosedě. A nastal problém. Najednou podle hodinek spím za celou noc třeba jen dvě hodiny a to po pidiúsecích. Dnešní noc jsem spala fakt hodně, po osmé večer jsem na hodinku usnula jen tak a od půl desáté večer do půl desáté ráno jsem spala opravdu s krátkými přestávkami. Hodinky mi tvrdí, že jsem šla spát až v jednu hodinu a spala přerušovaně 6 hodin. A to mě ještě v pět hodin zabzučely, že jsem šla údajně spát později než jindy. O nic nejde, jen by mě zajímalo jak to měří, přece ty senzory nepoznají, jestli ležím rovně? Předtím jsem měla první Galaxy Watch Active a tam se mi to nikdy nestalo. Ještě před nimi starý obyčejný náramek od Honoru měřil v pohodě i zdřímnutí přes den.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 10-10-2022 11:42 AM
Bere se to podle tepu a pohybu, u Walaxy Watch5 v budoucnu i podle teploty. Není to samozřejmě dokonalé, mně třeba hodinky hlásily spánek u holiče a naopak teď, co jsem měl covid, tak také tvrdí, že jsem usnul třeba 2 hodiny potom, co jsem šel spát (a zase tak špatně jsem na tom nebyl), takže ta viróza může měření ovlivňovat, ale zase třeba dnes jsem šel do postele kolem 22 hodin a usnul jsem po půl druhé, moc jsem sebou přitom neházel a hodinky to detekovaly správně.
Není to samozřejmě plnohodnotná Alice, ale co můžu posoudit, tak i okysličení během spánku měří GW5 Pro hodně dobře.
Pro představu, jak vypadá pořádná mašinka pro sledování spánku:
08-10-2022 09:04 PM - upraveno 08-10-2022 09:04 PM
o 08-10-2022 09:08 PM
Takže to asi opravdu pozná, jestli člověk leží a spánek v polosedě ne. On je asi člověk vleže uvolněnější.
o 10-10-2022 11:42 AM
Bere se to podle tepu a pohybu, u Walaxy Watch5 v budoucnu i podle teploty. Není to samozřejmě dokonalé, mně třeba hodinky hlásily spánek u holiče a naopak teď, co jsem měl covid, tak také tvrdí, že jsem usnul třeba 2 hodiny potom, co jsem šel spát (a zase tak špatně jsem na tom nebyl), takže ta viróza může měření ovlivňovat, ale zase třeba dnes jsem šel do postele kolem 22 hodin a usnul jsem po půl druhé, moc jsem sebou přitom neházel a hodinky to detekovaly správně.
Není to samozřejmě plnohodnotná Alice, ale co můžu posoudit, tak i okysličení během spánku měří GW5 Pro hodně dobře.
Pro představu, jak vypadá pořádná mašinka pro sledování spánku:
o 10-10-2022 12:28 PM
Děkuju, to bude ono, on asi ten tep není úplně klidový když člověk neleží .