30-12-2019 09:39 PM - upraveno 30-12-2019 09:39 PM
Ahoj, mám problém s hodinkami samsung active 2, přeplnul jsem meření tepu na manuální, měřerí spánku REM jsem také vypnul, i automatickou detekci cvičení a i přes to když se občas pod ně podívám, tak senzor občasně svítí. Často si toho všimnu když jdu po městě. Je to normální, nebo by senzor neměl svítít vůbec? Díky za každou radu
o 30-12-2019 10:53 PM
Ten senzor se používá i na detekci jestli jsou hodinky na ruce, nejen na monitoring tepu. Hodinky podle toho poznají, že se mohou uspat, nebo že se mají zamknout, když je sundáte. Je to normální.
Navíc není moc důvodů k tomu, to vypínat, ten monitoring žere strašně málo baterky a jiný důvod snad kromě obavy o soukromí mě nenapadá.
o 31-12-2019 08:54 AM
Hezký den @dorrdo
Všechno hezky shrnul @Libb ve své odpovědi. Senzor tepu se kromě měření používá i na detekci přítomnosti na ruce. Funguje to například u měření aktivit - pokud aktivuje záznam aktivity a hodinky si sundáte, cvičení se po pár minutách automaticky ukončí.
Během testování jsem zkoušel různá nastavení pro měření tepu + REM a rozdíly ve výdrži byly jen pár %, takže nakonec mám zapnuté vše.
o 07-02-2020 03:27 PM
Nevíte někdo, proč když mám nastavené měření tepu každých 10 minut, tak někdy je z grafu i z popisku zřejmé, že hodinky změří tep třeba jednou za hodinu?
Typicky v noci mám záznamy jednou za hodinu (1:40, 2:40, 3:50, 4:40...)
Přes den je to podobné. Někdy mám 3 záznamy za hodiny, pak třeba 1,5 hodiny nic.
o 07-02-2020 04:38 PM
zdravím @mobil-man
podle mě je to tím, že i když dáte ruční měření, tak se měření ne vždy povede, Respektive nejpřesnější měření je vždy v klidu, a když se zrovna hodinky při kontrolním měření trefí do intervalu, kdy se třeba hýbete, apod., tak měření ukončí, a opakují až po další době.
o 07-02-2020 11:30 PM
o 08-02-2020 06:40 AM
Bude to jak říkáte - při měření REM má prioritní přístup k senzoru monitoring spánku, a samotný záznam tepu má nižší prioritu.
o 18-02-2020 07:56 PM
Testuji teď nepřetržité měření tepu a měl bych dotaz, jaké jsou vaše zkušenosti s dopadem na výdrž?
Píšete %, ale nezkoušel to někdo exaktně? Měření REM mi v noci vezme celkem asi 3-5 % za 7-8 hodin spánku. Předpokládám tedy, že to bude skutečně v řádu % denně proti režimu měření co 10 minut.
o 18-02-2020 08:24 PM
Opět zdravím @mobil-man
Díky za dotaz. Během psaní recenze na Galaxy Watch Active 2, jsem se také zaměřoval na měření tepové frekvence. Osobně jsem čekal, že pokud zapnu kontinuální měření tepu, tak se to na výdrži podepíše, ale ve skutečnosti byl rozdíl ve spotřebě cca 5-8% ve prospěch měření po 10 minutách. Zkrátka platí, že největším žroutem baterie je GPS a display.
o 19-02-2020 08:32 AM
Já jsem to měl potom také neustále zapnuté a rozdíl jsem skoro nepozoroval. Také bych to tipoval v řádu pár procent, což je zanedbatelné.