Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Platebni prsten.

(Téma vytvořeno: 21-06-2024 01:40 PM)
820 Zobrazení
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Sice to neni uplne o Samsungu, ale po problemech, ktere ma Samsung s platbama pomoci hodinek, jsem zkusil novinku od mBank - platebni prsten Niceboy.
Neni v tom zadny google, samsung, zadna baterka..je to proste klasicka nfc platebni karta na prste (tedy i s nutnosti zadavat pin pri vetsich castkach...coz je mimochodem prijemna zmena oproti hodinkam, kdy jsem musel zadavat pin i za zmrzlinu)

Musim rict ze po prvnim testovani jsem nadseny. Spolehlivost 100% a ty pohledy a dotazy kolemstojicich k nezaplaceni.

Udajne ma mBank do září exkluzivitu...pak by se pry mely pridat i dalsi banky.

P.S. Jako bonus ma v sobe prsten i definovatelnou nfc vizitku, kterou muzu komukoliv poskytnout k nacteni do telefonu.
11 Odpovědi
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Zdravím, díky za tip. Ano, i jsem si říkal, že přikládat prsten je jednodušší, než složitě natáčet ruku s hodinkami. Akorát lze nějak řešit více karet, které si v hodinkách bez problémů přepínám? A pak ještě jedna drobnost, nějak mi prsteny vadí, tak nenosim ani snubní. 🙂 Ale to je samozřejmě individuální, jsem rád, že jste spokojen.
0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Klasicke pohotove prepinani karet mozne zrejme nebude (a to ani v aplikaci). Prsten neni nijak online. Je to jen hloupy nfc token, do ktereho se "karta" musi nahrat pres nfc telefonu.
Ale pocitam, ze az se pridaji dalsi banky, tak si proste vyberete kterou do prstenu nahrajete.
Na noseni se mi osvedcil malicek. Nejlepe se s cim cílí na terminal.
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
A mate pravdu. Ergonomie placeni je s hodinkama nesrovnatelna. Zejmena na terminalech kde si jeste nevsimli ze kartama se uz neplati a nasazene hodinky tam proste nedostanete (u nas treba v busu u ridice).

0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Tak prave ctu, ze by mela jit pridat i Curve karta
https://fzone.cz/clanky/platby-rychle-jako-facka-s-prstenem-niceboy-one-doslova-prvni-dojmy-7987
Coz elegantne resi okamzité prepinani karet, kteryma prsten bude platit....
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
ďakujeme za info. Mňa by ešte zaújmalo aká je tam ochrana proti zneužitiu. Samotný PIN karty je vec nastavenia v banke a ten osobne zadávam len výnimočne preto som rád, že telefón vyžaduje odtlačok prsta a hodinky vyvolanie aplikácie Google wallet. Aktuálne platím prevažne hodinkami od pár centov až po vyššie čiastky a podľa toho čo som zatiaľ pochopil by som si musel asi upraviť nastavenia v banke kvôli bezpečnosti platieb s týmto prsteňom.
0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Je to "obycejna" karta, takze ma i stejne "zabezpeceni" (tedy ano, na prste je to stale "pay ready")
Nicmene v Niceboy aplikaci muzete jednoduse "prepinacem" prsten deaktivovat (samotna prilinkovana karta zustane i nadale aktivni).
Dovedu si tedy predstavit scenar, ze na ruce nosite deaktivovany prsten a pred placenim si jej v Niceboy appce zapnete (je to opravdu na jedno kliknuti).
Pripadne muzete se stejnym vysledkem dle momentalni potreby aktivovat/deaktivovat primo danou kartu v mbank appce.
0 Like
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti
Mně by zase zajímalo, jaká je citlivost detekce prstenu, jestli se musí přikládat, vodorovně, svisle, je to jedno, jak dlouho se musí přidržet u čtečky apod. Nedokážu si pred6, že to bude fungovat líp než moje Garminy, kdy platba proběhne vždy na 100% ze vzdálenosti 1cm i víc, u prstenu to bude určitě laborování, moc tomu nevěřím, ale třeba se pletu.
0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Taky jsem si myslel. Vyrobce doporucuje platit "naplocho" (antena je v celem obvodu prstenu). Tedy sevrit ruku v pest a prilozit kloub. A garantuje spolehlivost az do vzdalenosti 3 cm.
V praxi je placeni naprosto spolehlive. Zadne laborovani neni treba..do cca 1s je zaplaceno.
Zkusil jsem i 2x zaplatit primo prstenem "nastojato" a proslo to taky.

Zatim jsem jeste neplatil nad 500, tak zatim nemam zkusenost se zadanim pinu, ale predpokladam ze ani tam problem nebude (je to jen "karta").
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti
to je super, možná vyzkouším 👍
0 Like