o 08-07-2020 12:24 PM
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jdou hodinky Samsung Galaxy Watch Active nabíjet i jinou bezdrátovou nabíječkou, nebo jen tou, která je v balení? Předem děkuji, Polák.
o 08-07-2020 02:22 PM
Dobrý den @OndrejPolak
Díky bezdrátovému nabíjení, kterým hodinky disponují můžete vybrat z široké nabídky bezdrátových nabíječek Samsung. Za sebe mohu doporučit model EP-P3100TB. Dalším parádním příslušenstvím je bezdrátová nabíječka Samsung EB-U1200CS , kterou nabijete hodinky i telefon
o 08-07-2020 03:23 PM
Já ještě doplním, že pokud máte S10, Note10 nebo S20, můžete hodinky nabíjet pomocí reverzního bezdrátového nabíjení přímo mobilem.
Ohledně nabíječek, tam pozor, ty co zmínil kolega @fajnSnek budou fungovat určitě, ale Qi standard obecně nestačí pro plnou kompatibilitu.
o 08-07-2020 06:47 PM
Děkuji @Libb za doplnění. Proto jsem v prvním postu uváděl odkaz na bezdrátové nabíječky Samsung, s QI nabíječkami jiných značek to pravděpodobně fungovat úplně nebude...
o 08-07-2020 10:53 PM
o 09-07-2020 08:36 AM
o 15-12-2020 11:02 AM
Podle článků v některých médiích jsem četl, že je možné nabíjení jakýmikoli bezdrátovými nabíječkami. Bohužel jsem zjistil že tomu tak není, vyzkoušel jsem tři nabíječky jimiž běžně nabíjím iPad i iWatch, ale možné to není, u dvou nabíječek se sice detekuje nabití, jenže došlo k nabití jen do 21%, u jedné se dokonce silně zahřály a objevilo se upozornění že je nutné je nechat vychladnout. To je dost nepříjemné, znamená to že budeme muset vozit dvě nabíječky. Můžete vysvětlit v čem se nabíječky Samsung liší a proč?
I v návodu se píše, že může někdy dojít k silnému zahřátí (i při použití dodané nabíječky), u mých přístrojů Apple jsem se s něčím takovým nikdy nesetkal.
o 15-12-2020 11:05 AM
A jak je to s nabíjením z mobilu, je také možné jen s mobily Samsung?
o 15-12-2020 11:09 AM
Dobrý den @JM44,
hodinky Samsung totiž nevyužívají standard Qi, ale nějakou modifikovanou verzi. Já mám doma také jednu bezdrátovou rychlo nabíječku a tou všechny mobily běžně nabíjím, ale hodinky se zde nenabijí. Na druhou stranu jsem je takto už hodněkrát nabíjel přes reverzní nabíjení z telefonu a to vždy fungovalo v pořádku a nemusel jsem si k hodinkám brát zvlášť nabíječku.
o 15-12-2020 11:39 AM
Variantou je také výše uvedená nabíječka či novější variantu
S těmi nabíječkami je to jak píše kolega @AndroidGuru , není to úplně klasické Qi, ale standard upravený Samsungem. Co jsme měl možnost zkoušet, tak zařízení jiných značek Samsung nabíječkou nabijete, ale obráceně to ne vždy funguje. Navíc nabíječka, která byla přibalena ke Galaxy Watch není tak velká, aby se nedala přibalit do batohu. 🤗