Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Měření kalorií GW6 classic

(Téma vytvořeno: 06-01-2024 09:04 PM)
153 Zobrazení
Richard1989
Apprentice
Možnosti
Dobrý den. Neví někdo jaká je důvěryhodnost měření kalorií u GW6C? Dnes jsem si dal režim Chůze ve Stromovce v Praze a absolutně klidnou pomalou chůzí ušel 4607 kroků a spálit se mělo 806 Kcal. A pak bez jakéhokoliv režimu, prostě se jen počitali kroky a kalorie, to bylo, že jsem ušel 3600 kroků a na hodinkách přibylo 166 spalenych Kcal. Což je trošku nepoměr. Podezření jsem měl už u Gw3, kdy jsem si v autě zapnul cyklistiku a jel cca 3h daleko a podle hodinek jsem spálil 6000Kcal sezením v autě??? Díky za vysvětlení 🤨😀
0 Like
1 Odpovědět
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Dobrý den, hodinky by měly měřit kalorie pomocí několika senzorů (např. tepové frekvence, akcelerometru a dalších). U chůze je to cca 300-400 kcal za hodinu, v závislosti i na Vaší hmotnosti, srdeční činnosti a dalších. Ale jsou to odhady a myslím, že Galaxy Watch obecně nejsou ve sportovních aktivitách moc přesné. Ty hodinky jsou spíše takový modní doplněk s možností notifikací, nic velkého od nich nečekejte. Ostatně ve srovnávacích testech s jinými výrobci (Garmin, Apple) obvykle nedopadnou moc dobře. Takže 800 kcal za 4600 kroků je nesmysl.

A k tomu druhému, pokud to chápu správně, tam jste hodinky ale schválně zmátl, když jste pustil cyklistiku a jel přitom autem. Hodinky si díky gps myslely, že jste ujel stovky kilometrů na kole, a to byste asi tisíce kcal opravdu spálil. Nemohou vědět, že jste nešlapal...