BINE AI VENIT în comunitatea Samsung din România!
Îmi place pseudonimul pe care ți l-AI ales... Mă duce cu gândul la gândacii de bucătărie din U.S.A.
Referitor la citatul reprodus din manualul Ceasului 7: "Folosește doar încărcătorul fără fir furnizat cu Ceasul. Ceasul nu poate fi încărcat corespunzător cu un încărcător fără fir de la o terță parte."
Sintagma din a doua propoziție (third-party wireless charger) se referă la "chinezăriile" disponibile pe site-urile dubioase, adică încărcător fără fir, produs de o terță parte (nu de către Samsung), așa-zis compatibil.
@AlphaBlue ți-a explicat fenomenul fizic pe care se bazează încărcătoarele fără fir (de fapt, fără cablu) și anume inducția electromagnetică.
Eu am să te ajut cu o analogie: dacă acumulatorul dispozitivului electronic ți-l imaginezi ca pe rezervorul de apă aflat în podul casei, atunci încărcătorul este pompa care trebuie pornită manual (de către utilizatorul posesor al dispozitivului) când senzorul (procentajul de umplere este afișat în dreapta sus, la orice telefon Samsung) te avertizează că rezervorul este aproape gol. Acum, cele mai eficiente pompe sunt cele conectate, printr-un furtun, cu rezervorul. Acestea sunt încărcătoarele cu cablu (încărcător=pompa, cablu=furtun de legătură).
Un încărcător wireless (adică fără furtun), este asemenea unei pompe situată în apropierea rezervorului din podul casei, astfel încât jetul de apă să nimerească în partea de sus a rezervorului.
Este ușor să înțelegi de ce randamentul unui încărcător fără cablu este mai mic decât cel al încărcătorului cu cablu: pierderile sunt mai mari.
Nu uita să marchezi răspunsurile lui
@AlphaBlue ca soluții acceptate la (pseudo)problema ta, dragă gândăcel... pardon,
@goangaus.
😉
________________
" Trust, but verify" (Ronald Reagan)
Внимание! Противник (тоже) слушает
Sapientia est aptabilitas ad mutationem.