o 07-03-2023 08:59 PM
Ahoj komunito,
rád bych přispěl se svojí zkušeností, snad se může někomu hodit (uceleně jsem nikde nic nenašel). Snažil jsem se zprovoznit hovory z eSIM na Galaxy Watch4 s LTE, ale postup "dle návodu" vedl jen k tomu, že chodily textovky o zmeškaných hovorech, ale hovory se přijímat, natož uskutečňovat nedařilo.
1. Je třeba mít aktivované VoLTE, což není samozřejmost. Pokud mám aktuální informace, u O2 je VoLTE aktivní "samo", ale u Vodafonu je třeba aktivaci provést v samoobsluze a u T-Mobilu kontaktováním operátora. (Já v případě T-Mobilu musel dvakrát, protože první pracovník mi aktivaci potvrdil, a přesto druhý za dva dny uvedl, že VoLTE aktivní ještě nemám.)
2. Není třeba mít zaplacený datový tarif u operátora. Nejsem si jistý, zda je možné mít vypnuté datové přenosy na hodinkách (nezkoušel jsem, mám je zapnuté).
3. Nastavení všeho potřebného lze provést přímo v hodinkách. Není tedy pravda, že hodinky musí být připojené ke smartphonu, který má v sobě SIM stejného operátora (stejné sítě), jako je eSIM v hodinkách. Jediné, co se tímto postupem udělá, je zkopírování profilů APN z telefonu do hodinek. To ale může být kámen úrazu, pokud profily v telefonu nejsou aktuální/úplné!
4. Je třeba mít správně nastavené profily APN. Nevím, co přesně nakonec pomohlo mně oproti "vadným" profilům z telefonu, ale dle informací, které jsem dohledal ze zdrojových kódů Androidu, by úplná konfigurace měla vypadat takto:
T-Mobile
Profil internet: apn internet.t-mobile.cz, typ default,ia,supl, ověření PAP
Profil ims: apn ims, typ ims, bez ověření
Profil hos: apn hos, typ xcap, bez ověření
O2
Profil internet: apn internet, typ default,ia,supl, bez ověření
Profil ims: apn ims, typ ims
Profil xcap: apn xcap, typ xcap
Vodafone
Profil internet: apn internet, typ default,ia,supl,xcap
Profil ims: apn ims, typ ims
Všude jsem nastavoval protokol IPv4 i IPv6.
Snad vám informace pomůžou a neváhejte přidat svoji zkušenost.
08-03-2023 09:27 AM - upraveno 08-03-2023 09:29 AM
o 08-03-2023 10:13 AM
Přesně tak. Je třeba mít v hodinkách jiné číslo. Jestli se nepletu, je možné mít stejné číslo v hodinkách zatím jen u O2: https://www.o2.cz/osobni/volani/chytre-hodinky