Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Galaxy Watch 4 LTE - nefunkčné hovory cez eSIM

(Téma vytvořeno: 01-02-2024 11:56 PM)
631 Zobrazení
Mydevicefp
First Poster
Možnosti

Dobrý deň. Do minulého týždňa som bez problémov používal eSIM od Orange v kombinácií so Samsung Watch 4 LTE. Od minulého týždňa sa nie je možné na číslo registrované cez eSim na hodinkach dovolať a ani z nich uskutočniť hovor. Paradoxne ihneď po hláške "volaná stanica je nedostupná" príde na hodinky SMS s notifikáciou o zmeškanom hovore.

Druhý paradox je, že z rovnakých hodiniek je bez problémov možné odosielať a prijímať SMS.

Tento problém mám od rovnakého času na dvoch samostatných hodinkách (rovnaká značka a model) u rovnakého operátora (Orange).

Hodinky a spárovaný mobilný telefón som opakovanie niekoľko krát reinštaloval (factory reset), zrušil/založil som nové regiatračné účty v samsungu aj na gmail, u operátor som si dal opakovanie vygenerovať a aktivovať vždy novú eSIM. 

HW problém hodiniek vylučujem - zvuk pri volaniach zo spárovaného čísla mobilu (cez BT) funguje OK. Volanie na 112 linku funguje OK.

Nesprávne/uložené nastavenia hodiniek vylučujem - opakovanie som ich reinštaloval aj s mobilom.

Obnovenie nesprávnych nastavení zo zálohy vylučujem - vytvoril som a používam úplne nové registračné účty android telefónu aj samsung účtu.

NIC NEPOMAHA.

Pls. akákoľvek ďalšie nápady.....

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
nomoresams
Apprentice
Možnosti
Doplnam informacie po xy hodin skusania a zistovania. Problem je v skonceni podpory 3G siete a kompatibilite hodiniek samsung. S Orange supportom sme skusili uplne vsetko. Stacilo vsak ist tam kde este funguje 3G siet a hodinky fungovali OK. Mam dva rovnake kusy hodiniek (pre deti) takze vylucujem moznost vadneho jedneho ks. SKUSIL SOM AJ ZMENIT SIM Z TELEKOMU...rovnaky problem. Samsumg support ma poslal do kelu s tym, ze ak boli hodinky kupovane na amazon.de, tak pre nemecky trh SK a CZ pobocka servis nerobi. A dostal som info ze niektore trhy maju zamerne obmedzenia na funkcnosti. TAK SOM TEDA KUPIL NA SLOVENSKU novsi model galaxy whatch 5 a cuduj sa svete rovnaky problem. Samsung aj Orange tvrdia o podobnych problemoch/pouzivateloch nevedia.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
9 Odpovědi
danisp1704
Mastermind
Možnosti
Zdravim Vas,problem by som skusil poriešiť asi s operátorom vydanej e-sim.😉🖐
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
pokiaľ nemáte na oboch hodinkách kovové remienky, čo by mohlo spôsobiť problém so signálom, tak nakoľko sa nedá ani prijať ani začať hovor, bude asi potrebné situáciu riešiť s Vašim operátorom. Obrnte sa pritom trpezlivosťou, pretože niekedy to trvá kým sa tam človek dovolá k niekomu kto tomu rozumie.
0 Like
j_unio_r
First Poster
Možnosti
Tak to veľa šťastia, moja skúsenosť presne s týmto istým problémom je prechod do telekomu tam vám to pôjde vez problémov. Alebo ešte jedna možnosť ak nemáte u operátora aktivované volanie cez 4g sieť tak si to dajte aktivovať. Aké zrejme zmene operátora sa nevyhnete ja som vyskúšal snáď všetko a nakoniec som musel takto aj ja spraviť.
0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Pokiaľ z hodiniek idú prijímať a odosielač SMS, volať na záchrannú linku, tak osobne by som to videl na problém u operátora 😐

0 Like
Řešení
nomoresams
Apprentice
Možnosti
Doplnam informacie po xy hodin skusania a zistovania. Problem je v skonceni podpory 3G siete a kompatibilite hodiniek samsung. S Orange supportom sme skusili uplne vsetko. Stacilo vsak ist tam kde este funguje 3G siet a hodinky fungovali OK. Mam dva rovnake kusy hodiniek (pre deti) takze vylucujem moznost vadneho jedneho ks. SKUSIL SOM AJ ZMENIT SIM Z TELEKOMU...rovnaky problem. Samsumg support ma poslal do kelu s tym, ze ak boli hodinky kupovane na amazon.de, tak pre nemecky trh SK a CZ pobocka servis nerobi. A dostal som info ze niektore trhy maju zamerne obmedzenia na funkcnosti. TAK SOM TEDA KUPIL NA SLOVENSKU novsi model galaxy whatch 5 a cuduj sa svete rovnaky problem. Samsung aj Orange tvrdia o podobnych problemoch/pouzivateloch nevedia.
0 Like
Corgon999
First Poster
Možnosti

Tiež som skúšal všetko možné aby som mal funkčné hovory cez 4G sieť. Orange vôbec nefunguje. Jediný operátor s ktorým fungujú volania hodinkami cez 4G sieť je Telekom. Ja som kúpil predplatenku a s ňou to funguje. Treba dať fyzickú sim do telefónu uskutočniť aspoň jeden hovor a po dvoch dňoch si aktivovať službu VoLTE cez sms operátora. Ak máte VoLTE aktivované môžete si cez aplikáciu Telekom vytvoriť esim ktorá je zadarmo a vložiť do hodiniek a to je všetko. Funguje to . Len treba nezabudnúť na dátový balíček aspoň 1gb.

0 Like
Gery00
First Poster
Možnosti
Kedy samsung nastaví 4g volania na watch
0 Like
Corgon999
First Poster
Možnosti

Zdravim. Ja som spojazdnil volania cez 4G sieť cez hodinky iba v sieťi Telekom. Orange som nevedel spojazdniť. Ja si myslím že problém je na strane Orange

0 Like
Fazotron
Pathfinder
Možnosti
Mam rovnaký problém na hodinkách Galaxy Watch 46mm (prvá generácia) kúpené priamo od Orange. Problémy začali po vypnutí 3G siete.
0 Like